Index Vakbarát Hírportál

Nincs barátság: egy skót lap Roberto Mancinihez fohászkodik

2021. július 11., vasárnap 10:45

A labdarúgó-Európa-bajnokság döntőjében vasárnap este Anglia csap össze Olaszországgal. Az angol válogatott Dániát győzte le az elődöntőben, miután egy véleményes tizenegyesből gólt szereztek a hosszabbításban. A büntető kérdése nagy visszhangot váltott ki a futballrajongók körében, de akadt más érdekesség is a mérkőzéssel kapcsolatban. Az angol szurkolók lézerrel zavarták a dán kapust a tizenegyes előtt, és kifütyülték a dán himnuszt.

Egyik eset sem lendítette pozitív irányba az angol drukkerek megítélését...

Az Index.hu újságírója Londonban kérdezte az angol szurkolókat, akik ígérik, odateszik magukat a döntőben, akárcsak a válogatottjuk. Ám a Brit-szigetek lakóinak másik része nem igazán szorít az angol nemzeti csapatnak. A vice.com skót és walesi embereket faggatott arról, hogy kinek szorítanak a fináléban. Akiket érdekelt a futball a megkérdezettek közül, azoknak a nagyobb része az olasz válogatottat szeretné látni Európa-bajnokként. 

A jövő hétre olasz leszek

– mesélte az egyik skót szurkoló. 

Persze mindannyiuk inkább a saját csapatának szorított első körben, ám Skócia és Wales egyaránt a csoportkörben búcsúzott a kontinensviadaltól. Skócia feladta a leckét az angol válogatottnak, a kvartetten csak a skótok tudtak pontot szerezni ellenük. 

Az angolutálatban a prímet egyértelműen a The National skót napilap viszi. A július 10-én megjelent szám címlapján Roberto Mancini olasz szövetségi kapitányt skót harcosként ábrázolják, mellé pedig a „Ments meg minket, Roberto, te vagy az utolsó esélyünk” szöveget mellékelték. Az „O” betű zöld-fehér-pirosba öltöztetése már csak hab a tortán.

Rovatok