Index Vakbarát Hírportál

Szívleállása óta először hívták be a válogatottba Eriksent

2022. március 15., kedd 12:29

Még egy éve sincs, hogy a fél világ aggódott az életéért, most újra válogatott lehet Christian Eriksen.

A dán középpályás a Finnország elleni, tavaly nyári Eb-mérkőzés első félidejének hajrájában összeesett, és újra kellett éleszteni.

A nemzeti együttes ezt és a belgák elleni meccset még elveszítette, de az oroszokat kiütve továbbjutott a csoportból, majd Walest és Csehországot is legyőzte, és az elődöntőben a házigazda angolok csak hosszabbításban tudták elütni a döntős szerepléstől.

A 30 éves középpályás szerencsére túlélte az esetet, majd az Intert elhagyva (mivel Olaszországban beépített defibrillátorral nem játszhatott volna) a Brentfordhoz igazolt, ahol az elmúlt hetekben alapemberré vált, a hétvégén pedig első gólpasszát is kiosztotta a vele a kezdőjében mindkét bajnokiját megnyerő együttesben.

Azzal persze sokan vitatkoztak, mennyire érdemes az irányítónak erőltetnie a pályára való visszatérést, de még a riválisok is egészen másképp viselkednek, ha őt újra a gyepen láthatják. 

Dánia március 26-án Hollandiában játszik felkészülési mérkőzést, majd 29-én Szerbiát fogadja. Eriksen a két meccs előtti spanyolországi táborban csatlakozik hosszú idő után válogatott csapattársaihoz – számolt be róla a BBC.

(Borítókép: Eriksen egyre jobb formába lendül a Brentfordnál – Geoff Caddick / AFP)

Rovatok