Index Vakbarát Hírportál

A PSG Mbappé maradása után trófeahalmozó sztáredzőre feni a fogát

2022. május 24., kedd 14:35

Francia (L’Équipe) és spanyol (Mundo Deportivo) sajtóértesülés szerint a Paris Saint-Germain azt tervezi, hogy 2023 nyarán szerződteti kispadjára Pep Guardiolát.

A Manchester Cityvel újra bajnoki címet szerző spanyol tréner egyezsége jövő nyáron lejár Anglia uránál, ezt követően pedig szabadon távozhatna a klubtól.

Az 51 éves katalán tréner személye garancia a sikerre, hiszen a Barcelona (14), a Bayern München (7) és a City (11) kispadján eddig 32 trófeát nyert.

A BL-győzelemre a manchesteriekhez hasonlóan eddig ugyancsak hiába váró párizsiak addig a hírek szerint maguknál tartanák jelenlegi edzőjüket, Mauricio Pochettinót, akinek Guardiolához hasonlóan 2023-ig szól az egyezsége, így 15 millió euró körüli összeget spórolnak, ha jövőre váltanak csak trénert.

Az argentin maradását az is elősegítheti, hogy a „világ minden pénzéért” megtartott Kylian Mbappé jó viszonyt ápol vele. 

A hírek szerint idén nyáron is lesz azonban változtatás a klubvezetésben, Leonardót Luis Campos válthatja a sportigazgatói poszton, ami viszont akár meggyorsíthatja az edzőváltást.

Ha Pochettino végül távozik, átmeneti megoldásként a párizsiak korábbi játékosa, Thiago Motta irányíthatja a 2022–2023-as idényben az immár tízszeres francia bajnokot. Ő korábban a párizsiak U19-eseit már edzette, a mostani idényben pedig élvonalban tartotta a Speziát Olaszországban.

Az álom viszont egyértelműen Pep Guardiola elcsábítása lenne.

(Borítókép: Zac Goodwin / PA Images via Getty Images)

Rovatok