Index Vakbarát Hírportál

Az Eb-győztes Mancini elmesélte, mit köszönhet neki a magyar szövetségi kapitány

2022. június 6., hétfő 20:52 | aznap frissítve

Szívós, a fizikális futballt erőltető magyar válogatottra számít Roberto Mancini, az Európa-bajnok olasz csapat szövetségi kapitánya a két együttes keddi Nemzetek Ligája-meccsén. A találkozót felvezető sajtótájékoztatón természetesen szóba került a két szakember közös múltja is…

„Sok csere lesz az előző mérkőzéshez képest” – ígérte az olaszok szövetségi kapitánya, Roberto Mancini, aki arra a kérdésre is felelt, miért lehetett a támadásépítés mellett a labdabirtoklásban is haloványabb csapata szombati, németek elleni teljesítménye. – Biztos vagyok abban, hogy ez Jorginho és Marco Verratti hiányából is fakadt, mindketten erősek a labdatartásban, ám most nem voltak bevethetőek. Ám azt is hozzá kell tenni, az első húsz perc volt az, ami egyáltalán nem volt az igazi. Utána összeállt a játékunk és sokkal jobban teljesítettünk.

Az olaszok 1–1-es döntetlennel kezdték a 2022–2023-as NL-sorozatot. Többek közt ennek is köszönhető, hogy Magyarország a csoport éllovasaként várhatja a keddi (kezdés: 20.45) találkozót.

Az 57 éves szakember a keretét sújtó sérüléshullám ellenére optimista. Kifejtette, lélektanilag fontos, hogy az általa a világ jelenlegi legjobb kapusának tartott Gianluigi Donnarumma kisebb sérülése ellenére sem hagyta el az edzőtábort, és az utolsó pillanatig küzd azért, hogy vállalni tudja a keddi játékot. „Holnap délután beszéljük át, hogy ő, vagy a második számú kapusunk szerepel majd” – fűzte hozzá.

Ezt követően arról az időszakról mesélt, amikor a Sampdoria játékosaként a jelenlegi magyar kapitány, Marco Rossi csapattársa volt.

„Nagyon jó a kapcsolatunk. Még az is lehet, én hívtam a Sampdoriához, belegondolva… erre nem emlékszem tökéletesen. De arra igen, milyen jókat játszottunk egymás mellett, még akkor is, ha nem az volt a csapat legfényesebb időszaka. Remek ember, aki remek munkát végez a magyar válogatottnál. Láthattuk őket az Európa-bajnokságon és legutóbb az angol válogatott ellen is. Nagyon szívós, kemény csapatról van szó, fizikális játékot játszanak. Nehéz dolgunk lesz ellenük.”

„Ha a magyar védelmet nézzük, nagyon kemény és robusztus védőkkel állunk majd szemben. Ezt nagyon nehéz lesz áttörni”jelentette ki Cesenában Roberto Mancini.

Nicolo Barrella, az Internazionale 25 esztendős középpályása is hasonló véleményt fogalmazott meg. Elárulta, a tavalyi Európa-bajnokság óta sokkal jobban figyelik a magyar válogatott teljesítményét, amely szerinte letette a névjegyét a kontinens legjobbjaival szemben. „Masszív, kompakt csapat, amely jól tud védekezni. Ráadásul mostanra nemcsak a védelmében, hanem a többi csapatrészben is egyre több olyan futballistát tud felvonultatni, akik topligákban, azon belül is jó nevű, erős színvonalat képviselő csapatokban játszanak” – bókolt a mieinknek a 33-szoros válogatott játékos.

A találkozó előtt a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi, valamint az FTC-ből beválogatott középpályás, Vécsei Bálint is megszólalt. Erről itt írtunk bővebben!

(Borítókép: Roberto Mancini 2022. június 6-án Olaszországban, Cesenában. Fotó: Claudio Villa/Getty Images)

Rovatok