Index Vakbarát Hírportál

Szalai Ádám a bíróságon érné el, hogy visszakerülhessen a Basel első csapatába

2022. november 1., kedd 17:34

Szalai Ádám továbbra sem látogathatja a Basel első csapatának edzéseit. A 86-szoros magyar válogatott labdarúgó jogi útra terelné az ügyet, hogy visszakerülhessen az első keretbe.

A svájci Blick értesülései szerint a Basel szakmai stábja és vezetősége nem tartja igazi csapatjátékosnak Szalai Ádámot, mivel a szeptemberi, Vilnius elleni idegenbeli győzelem után nem ment ki a vendégszurkolókhoz ünnepelni, a St. Gallen elleni bajnoki siker után pedig nagyon kedvetlennek tűnt.

Az az elvárásunk, hogy a Basel szüntesse meg ezt az elfogadhatatlan eljárást. Felfoghatatlan, hogy eltiltották az edzésektől, és csak egyedül készülhet. Szó sincs róla, hogy a pályafutása befejezésén törné a fejét. Semmi ilyenről nincs szó

– fogalmazott korábban Szalai Ádám ügynöke, Oliver Fischer.

A Schalke 04, a Hoffenheim és a Hannover korábbi játékosa erőnléti edző segítségével egyéni tréningeket végez.

A Basel vezetősége nem kommentálta a sajtóértesüléseket, és továbbra sem indokolta meg, hogy Szalai miért nem vehet részt az első csapat edzésein. A magyar támadó elégedetlen jelenlegi helyzetével, játszani szeretne, ezért fordulhat bírósághoz.

Jövő nyárig szól a szerződése

Szalai Ádám idén februárban a német Mainztól igazolt a Basel csapatához, szerződése 2023 nyaráig érvényes. A 34 éves támadó 24 tétmérkőzésen hat gólt szerzett és egy gólpasszt adott a hússzoros svájci bajnok színeiben, a jelenlegi szezonban azonban csak egy bajnoki mérkőzésen volt kezdő, míg a Svájci Kupában és az Európa-konferencialiga selejtezőjében egy-egy gólt szerzett.

Szalai Ádám az olaszok elleni, 2–0-ra elveszített hazai Nemzetek Ligája-mérkőzésen szerepelt utoljára a magyar válogatottban. Utolsó előtti meccsén, a németek ellen az ő góljával nyert Marco Rossi csapata 1–0-ra Lipcsében. A nemzeti együttesben 86 mérkőzésen 26-szor volt eredményes.

(Borítókép: A válogatottságtól búcsúzó Szalai Ádám a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában játszott Magyarország–Olaszország-mérkőzés után a Puskás Arénában 2022. szeptember 26-án. Fotó: Kovács Tamás / MTI)

Rovatok