Index Vakbarát Hírportál

Franck Boli üzent a kórházból

2022. november 1., kedd 09:46

Dibusz Dénesék meglátogatták a kórházban ápolt csapattársukat, Franck Bolit – számolt be a Ferencváros hivatalos honlapja. Az elefántcsontparti támadót hosszas ápolás után hordágyon kellett levinni a pályáról a ZTE elleni hétvégi bajnokin, ahol, mint kiderült, néhány pillanatra az eszméletét is elvesztette.

A Ferencváros által 2–1-re megnyert bajnoki 52. percében hordágyon kellett lehozni a pályáról Franck Bolit, aki a társak beszámolója szerint az eszméletét is elvesztette, olyan szerencsétlenül fogott talajt egy fejpárbaj után.

Betegágyából üzent a szurkolóknak

A Ferencváros klubhonlapja már vasárnap este igyekezett megnyugtatni a zöld-fehér szimpatizánsokat: a 28 esztendős támadó rendben van, csupán az eszméletvesztéseknél rutineljárásnak számító 48 órás megfigyelésre tartják kórházban.

Azóta újabb információk jelentek meg a támadóval kapcsolatban a fradi.hu-n: egyfelől két csapattársa, Tokmac Nguen és Dibusz Dénes is meglátogatta őt a betegágyánál, másfelől ismét megerősítették, hogy a tervek szerint kedden elhagyhatja a kórházat.

Boli a társakon keresztül üzent is:

Köszönöm az aggódást, jól vagyok!

– olvasható a lényegre törő idézet a zöld-fehérek által közölt hírben.

Az első félidő után minden kiesett neki

A csapatorvos, dr. Reha Gábor szintén mesélt a támadó állapotáról.

Boli továbbra is jól érzi magát, viszont az első félidőn kívül semmire sem emlékszik a ZTE elleni meccsből. Várhatóan kedden délelőtt hazaengedik.

A zöld-fehérek 27 pontjukkal még úgy is vezetik a tabellát, hogy két meccsel kevesebbet játszottak, mint a második helyen álló Kecskemét (24 pont) és a harmadik Kisvárda (22 pont).

A Ferencváros legközelebb az Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójában, a Trabzonspor otthonában lép pályára. Mivel a meccs a magyar együttes szempontjából már tét nélküli – a Monaco elleni csütörtöki döntetlennel összejött a csoportelsőség –, Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző aligha vállal majd kockázatot azzal, hogy Bolit is nevezi.

EMLÉKEZTETŐÜL:
LABDARÚGÁS, NB I
13. FORDULÓ
Ferencvárosi TC – Zalaegerszegi TE 2–1 (1–0)

(Borítókép: Franck Boli. Fotó: Laszlo Szirtesi / Getty Images)

Rovatok