Index Vakbarát Hírportál

A Manchester United megtette a „szükséges lépéseket” Ronaldo ügyében

2022. november 18., péntek 14:30

A Manchester United korábbi ígéretének megfelelően hivatalos honlapján közölte: megtette a szükséges lépéseket válaszul Cristiano Ronaldo nagy botrányt okozó tévéinterjújára. Mint emlékezetes, a portugál klasszis a világbajnokságot megelőző utolsó fordulóban saját kérésére kihagyta a Fulham elleni idegenbeli bajnokit, ennek ellenére elutazott Londonba, hogy ott exkluzív interjút adjon Piers Morgannek, amelyben a klubvezetést és a menedzsert, Erik ten Hagot egyaránt ekézte.

Amint arról beszámoltunkCristiano Ronaldo a hétvégén megjelent exkluzív interjúban fakadt ki a Manchester Unitednél az elmúlt hónapokban megéltek miatt. Az ötszörös aranylabdás veterán többek között úgy fogalmazott, „elárulták” a klubnál, a menedzser Erik ten Hagot pedig nem tiszteli, „mert ő sem tisztel engem”.

Ten Hag elődjéről, a német labdarúgás egyik legnagyobb gondolkodójaként – igaz, elsősorban elméleti munkássága, valamint klubvezetőként az RB Leipzignél elért sikerei miatt – jegyzett Ralf Rangnickról pedig egyszerűen csak annyit mondott: nem érti, „hogy lesz valakiből a Manchester United főnöke, ha nem is irányított előtte futballcsapatot”. (A tények kedvéért: csak a német élvonalban 294 bajnokin irányított vezetőedzőként, a Stuttgart, a Hannover, a Hoffenheim, a Schalke és a Leipzig kispadján ülve – a szerk.)

Hétfő reggel a Sky Sport riportere arról írt: az interjú ténye sokkolta a csapattársakat, az öltözőnek ugyanis semmi információja nem volt arról, mire készül Ronaldo. Kaveh Solhekol megjegyezte: CR a saját kérésére maradt ki a Fulham elleni hétvégi meccskeretből, miután csütörtökön közölték vele, számítanának rá a világbajnoki szünetet megelőző utolsó meccsen. 

Sem a menedzser, sem a játékosok nem értik, miért mondta azt, amit. Rendkívül csalódottak, és úgy érzik, Ronaldo tiszteletlenül bánt a klubbal, a menedzserrel és a csapattársaival egyaránt

– írta a Sky újságírója.

A klub már hétfőn reagált az interjúra, megígérve, hogy megvizsgálják az ügyet, majd ezt követően megteszik a vezetőség által szükségesnek ítélt lépéseket. Pénteken újabb, ezúttal sem túl részletgazdag közleménnyel jelentkezett a vörös ördögök honlapja:

A Manchester United ma reggel megtette a szükséges lépéseket válaszul Cristiano Ronaldo sokat emlegetett interjújára. További nyilatkozatot nem teszünk, amíg a folyamat véget nem ér

– fogalmaz tömören a manutd.com.

Sajtóhírek szerint első körben százezer fontos bírsággal számolhat a portugál, amiért a klub érdekeit és jó hírét sértő kijelentéseket tett, ráadásul az interjúról előzetesen senkit sem tájékoztatott Manchesterben, amivel megszegte szerződéses kötelezettségét is. Az összeg – amennyiben pontos – aligha vágja majd földhöz, ugyanis kevesebb mint egyharmada a heti fizetésének.

Ezzel párhuzamosan az Old Traffordról is eltávolították Ronaldót.

A Sky Sports állítása szerint a carringtoni öltözőből (ez az MU edzőközpontja) is el fogják – rövid időn belül. Legalábbis ha egyedül a menedzseren, Erik ten Hagon múlik. Fabrizio Romano a Twitteren azt állítja, a klubvezetősége a háttérben már most azon dolgozik, hogy mindenféle fizetési kötelezettség nélkül törölje CR szerződését, akinek így a világbajnokság után már vissza sem kell térnie a klubhoz. 

A csatár a Piers Morgannek adott interjúban leszögezte: jelenleg kizárólag a portugál válogatottra koncentrál, és hogy megnyerjék a katari labdarúgó-világbajnokságot. Hangsúlyozta, számára egész pályafutása során szurkolói voltak a legfontosabbak, így miattuk adta ezt az interjút. A teljes beszélgetés két részletben, szerda és csütörtök este jelenik meg. 

Nem lesz egyébként könnyű dolga a Ronaldo vezette portugál válogatottnak a világbajnokságon, mivel már a csoportkörben összecsapnak Uruguay, Dél-Korea és Ghána legjobbjaival. 

(Borítókép: Gualter Fatia / Getty Images)

Rovatok