Index Vakbarát Hírportál

Váratlan fordulat Neymar bokájának ügyében

2022. november 27., vasárnap 14:24

A brazil válogatott legnagyobb sztárja, Neymar súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett a Szerbia elleni nyitófordulóban, és egy ideig úgy tűnt, akár az egész világbajnokság véget érhet számára, de az biztos, hogy Svájc ellen nem láthatjuk a brazilok tízesét. Jó hírek érkeztek azonban, a támadó lába gyorsabban gyógyul, mint azt bárki hitte volna, így akár már Kamerun ellen újra pályára léphet Neymar.

Amint arról az Index is beszámolt, a katari labdarúgó-világbajnokságon Brazília Richarlison duplájával 2–0-ra legyőzte Szerbiát, ám nem lehettek maradéktalanul boldogok a dél-amerikaiak, ugyanis a csapat legnagyobb sztárjának, Neymarnak megsérült a bokája. A brazil zsenit elfogta a sírás, miután a Szerbia elleni nyitómeccs 79. percében lecserélte őt a szövetségi kapitány, Tite.

A csapatorvos, Rodrigo Lasmar a találkozót követően úgy fogalmazott, 24–48 óra, mire egyértelmű diagnózist tudnak adni Neymar bokájának állapotáról. Tite a meccs után viszont bizakodó volt, elismerve sztárjátékosa sérülését úgy fogalmazott:

Ezer százalékig biztos vagyok, hogy Neymar még pályára lép ezen a világbajnokságon. Legyenek biztosak benne önök is.

A csapatorvos péntek délután közölte, a PSG támadója a hétfői, Svájc elleni mérkőzést biztosan kihagyja.

A brazil sztár szombaton gyors helyzetjelentést adott bokájáról, ami finoman szólva sem nézett ki jól, de úgy tűnik, az azóta eltelt időben Neymar lába gyorsabb ütemben gyógyul, mint azt bárki hitte volna. Az O Globo brazil lap arról írt, hogy az elmúlt 48 órában Neymar bokája sokat javult, így van rá esély, hogy akár már Kamerun ellen, a csoport zárómérkőzésén visszatérhet a pályára.

(Borítókép: Michael Steele / Getty Images)

Rovatok