Index Vakbarát Hírportál

Hiába a kirívó öltözék, börtönbüntetés helyett képkérésekkel ostromolják a horvát szurkolólányt Katarban

2022. december 12., hétfő 18:51

A katari labdarúgó-világbajnokság elején még arról szóltak a hírek, hogy akár börtönbüntetéssel is szankcionálhatják a Dohában lenge öltözékével feltűnést keltő horvát szurkolólányt. Ivana Knöll azonban a torna vége felé közeledve igazi hírességgé vált az arab országban, olyannyira, hogy már az utcán sem tud a rajongóitól nyugodtan végigsétálni.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, annak ellenére, hogy minden a szigorú katari szabályokról szólt már a világbajnokság rajtja előtt hónapokkal, láthatóan nem mindenki vette túl komolyan az arab ország szokásait és szabályait. Ilyen volt a horvát modell, Ivana Knöll is, aki fittyet hányva minden korábbi figyelmeztetésre és ajánlásra, horvát színekben, piros-fehér kockás fürdőruhában illegette magát Doha utcáin, és jelent meg sokat mutató öltözékben a nemzeti csapat meccsein.

A korábbi Miss Horvátország címet is birtokló szépségkirálynő-modell ennek ellenére nemhogy nem ütközött atrocitásokba a világbajnokság ideje alatt, de igazi sztárrá vált Dohában, ahol a szurkolók mellett már a helyiek szívébe is belopta magát.

Olyannyira, hogy a keddi, Argentína–Horvátország-elődöntőt megelőzően még a városnézés is nehezére esett, ugyanis éppen hogy kilépett az utcára, máris hatalmas tömeg vette őt körül – hozzá kell tenni, öltözékével ezúttal sem éppen arra törekedett, hogy elvegyüljön a városi forgatagban...

Az Instagramra feltöltött videója alapján azonban valóban nincs egyszerű dolga Knöllnek, akit interjú- és fotókérések tucatjával találták be a szabadnapján is. 

Egy szokásos dohai napom így néz ki. Srácok, ti vagytok a legjobbak

– írta a videóhoz a modell, akit láthatóan közel akkora figyelem kísér Katarban, mint a főszereplő futballistákat. 

Meglepődött, mennyire jól fogadták Katarban

Ugyan az első tartalmak feltöltésekor nagy médiavisszhangot kapott, hogy a modell nem tiszteli eléggé a rendező országot, és provokálja az ott élőket lenge öltözékével, elmondása szerint nemhogy nem hergelte fel az arab ország lakóit, de azok olyan rajongással fogadták őt, amilyenre még ő maga sem számított a világbajnokságot megelőzően. 

Nagyon meglepett és boldog vagyok, ahogy a szurkolók tisztelnek engem és az öltözékeim itt, Katarban. Eddig nem volt rossz tapasztalatom, még egy sem. Sok emberrel fotózkodtam, és úgy tűnik, mindenki örül annak, hogy lát engem

– mondta a modell a híres Cristiano Ronaldo-interjút is készítő Piers Morgan műsorában.

Knöll szerint ez amiatt lehet leginkább, mert mielőtt Katarba utazott, kérdezősködött arról, hogy mennyire jelentene problémát, ha ezekben az öltözékekben jelenne meg a világbajnokságon, a válasz pedig állítása szerint meglepően pozitív volt. 

Amikor idejöttem, megkérdeztem a helyieket, hogy mik a szabályok, és azt mondták, hogy viselhetem azt, amit otthon is viselek, hiszen speciális szabályokat hoznak a világbajnokság idejére. Ezért öltözködöm így

– tette hozzá. 

A 30 éves egykori Miss Horvátországnak jelenleg 2,4 millió követője van az Instagramon, ami elképesztő növekedés jelent a két nappal ezelőtti 1,7 millióhoz képest, népszerűségét pedig jól mutatja, hogy a legelső katari videója feltöltése után néhány órával még csak 617 ezren követték a modellt. 

Szurkolására hazája válogatottjának a holnapi elődöntőn is nagy szüksége lesz, hiszen Horvátországnak tényleg teljes mellbedobásra lesz szüksége ahhoz, hogy kiharcolja a döntőbe jutást a Lionel Messivel felálló Argentína ellen...

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép: Ivana Knöll 2022. december 1-jén. Fotó:  Ian MacNicol / Getty Images)

Rovatok