Index Vakbarát Hírportál

Újabb haláleset a katari világbajnokságon

2022. december 12., hétfő 11:53

Nem jelent életbiztosítást újságíróként dolgozni a katari labdarúgó-világbajnokságon. Alig 48 órával azok után, hogy Grant Wahl amerikai újságíró rejtélyes körülmények között, munkáját végezve szívrohamban meghalt, egy katari fotoriporter is elhunyt. Az utóbbi esetről egyelőre bővebbet nem tudni.

A katari fotóriporter, Kalid al-Miszlam halálhírét a Gulf Times című helyi lap közölte. Csupán annyit írtak, hogy a fotós a világbajnokság alatt, munkája végzése közben lelte halálát:

Hiszünk Allah kegyelmében és megbocsátásában, fogadja részvétünket az elhunyt családja!

Ez áll a lap üzenetében.

A hírt az Al Kass TV is bemondta, hozzátéve, hogy egyelőre nem tudni semmit a részletekről.

Rejtélyes haláleset, LMBTQ-póló

Kalid al-Miszlam halála alig 48 órával azok után történt, hogy péntek este elhunyt Grant Wahl 48 éves amerikai szakújságíró. Wahl az Argentína–Hollandia-negyeddöntő közben esett össze a Loszaíl Stadionban. Wahl arról volt közismert, hogy LMBTQ-feliratos pólót viselt, és ezért gondjai akadtak a bejutással a stadionokba.

Nem sokkal Wahl halála után fivére, Eric – aki meleg – közzétett egy üzenetet, amelyben kifejezte gyanúját, hogy bátyját esetleg meggyilkolták nézetei miatt.

Azt mindenesetre tudni kell, hogy két héttel halála előtt már letartóztatták Grant Wahlt a katari hatóságok, amiért LMBTQ-pólót viselt, de aztán szabadon engedték. 

Eric Wahl arról is írt, hogy a fivére egészséges volt, és arról beszélt neki, hogy életveszélyes fenyegetéseket kapott a közelmúltban. 

Grant Wahlnak ez volt a nyolcadik világbajnoksága, amelyikről tudósított.

Katarban a férfiak homoszexualitása bűncselekménynek számít. 

Rovatok