Index Vakbarát Hírportál

Ilyen fordulat Hollywoodban sincs: szaúdi szerződése BL-indulással kecsegteti Ronaldót

2023. január 3., kedd 12:52

Még meg sem száradt a tinta az al-Nasszrnél kötött szerződésén, a spanyol Marca beszámolója szerint Cristiano Ronaldo az ősszel ismét Európában, ráadásul Bajnokok Ligája-induló csapatnál futballozhat. Mindezt annak köszönheti, hogy szerződésében szerepel egy állítólagos záradék arról, hogy a szaúdi befektetők kezében lévő Premier League-csapatnak, a Newcastle Unitednek adhatják kölcsön, amennyiben a „szarkák” kiharcolják a BL-indulást az angol élvonalból.

A Marca állítása szerint Ronaldo eleve azért nem kerülhetett a Newcastle-höz, mert túl magas volt a fizetési igénye, ezt azonban a kölcsönszerződéssel megkerülhetik, hiszen az al-Nasszr segítségével lényegében a szaúdi állam állná a fizetését, azzal az angol klubnak nem kell kiadási oldalon számolnia.

CR jelenleg a Bajnokok Ligája történetének legeredményesebb futballistája 140 góllal, de Lionel Messi szorosan ott van a nyomában, 129 találatnál jár,

azaz két idényen belül beérheti őt, amennyiben marad Európában.

Emlékezetes, Ronaldo szerződését novemberben bontotta fel a Manchester United, miután szerződésszegést követett el azzal, hogy a klub engedélye nélkül kétrészes tévéinterjút adott Piers Morgannek. Az interjúban a portugál csatár az MU vezetőségét és csapattársait sem kímélte, a jelenlegi menedzsert, Erik ten Hagot tiszteletlennek, elődjét, Ralf Rangnickot teljesen ismeretlen, „nyeretlen kétévesként” aposztrofálta.

C. Ronaldo lényegében arról beszélt Morgannek, hogy a Manchester United nem üti meg az ő szintjét, ezért kell búcsúzniuk egymástól.

Ezek után komoly meglepetést szerzett azzal, hogy mégis elfogadta a kilencszeres szaúdi bajnok al-Nasszr szerződésajánlatát. A hír, mely szerint épp ez az átigazolás garantálhat számára a 2023–2024-es idényre BL-indulást, valamelyest árnyalja a képet…

A szerződés egyébiránt – az elérhető információk szerint – két és fél évre szól, és tartalmaz egy, a portugálokat alighanem erősen felháborító záradékot arról, hogy CR a visszavonulását követően a szaúdi labdarúgás nagykövete lesz.

Évi cirka 200 millió eurós fizetésért cserébe például a Görögországgal és Egyiptommal közös világbajnoki pályázatot kell képviselnie

szemben a portugál kandidálással a 2030-as tornarendezésért.

Azt Cristiano Ronaldo klubváltásáról szóló publicisztikánkban is taglaltuk, lehet-e visszaút a 37 esztendős veterán számára a topfutballba, ha egyszer Szaúd-Arábia felé vette az irányt. Erről itt olvashat.

A Newcastle United 17 mérkőzést követően 34 ponttal a Premier League 3. helyén áll, igaz, egy bajnokival többet játszott, mint a közvetlenül mögötte álló, csupán két ponttal lemaradt Manchester United.

Az angol élvonal első négy helyezettje indulhat a Bajnokok Ligájában.

(Borítókép: Cristiano Ronaldo az al-Nasszr képviselőjével, miután bejelentették, hogy Szaúd-Arábiába igazol. Fotó: AL-NASSR FC/Handout/Reuters)

Rovatok