Index Vakbarát Hírportál

Az al-Nasszr nem tud csak úgy megválni a Cristiano Ronaldo miatt kiebrudalt csatártól

2023. január 9., hétfő 16:28

Egyelőre nem sikerült megállapodni szerződésbontása feltételeiről Vincent Aboubakarral, az al-Nasszr kameruni válogatott labdarúgójával, aki Cristiano Ronaldo szerződtetése miatt lett létszámfeletti a kilencszeres bajnoknál.

Mint beszámoltunk róla, a szaúdi élvonal rendkívül szigorú, légiósokra vonatkozó korlátozása miatt új klub után kell néznie a katari labdarúgó-világbajnokságot is megjárt csatár, Vincen Aboubakar. Egy csapat maximum öt légióst alkalmazhat, Cristiano Ronaldo pedig az al-Nasszr hatodik külföldi futballistája lenne, így egy játékostól el kell köszönnie a korábbiak közül Rudi Garcia vezetőedzőnek.

Igen ám, de hiába esett a stáb választása Aboubakarra, Fabrizio Romano átigazolási ügyekre specializálódott újságíró szerint a szerződésbontási folyamat elhúzódik, ugyanis egyelőre nem sikerül megállapodásra jutni a feltételeiről. 

Romano posztja alapján komolyabb aggodalomra azért nincs ok, bár az ügy kissé kellemetlen, mindkét fél keresi a kölcsönösen előnyös megoldást: azaz alighanem akad az a pénz az al-Nasszr költségvetésében, amely megolajozza majd a tárgyalásokat. Annál is inkább, mert időközben kiderült, hogy a csapat vezetőinek arra is akadt kissé feleslegesnek tűnő 250 ezer fontjuk, hogy már egy hónappal előre lefoglalják Ronaldo számára az egyik – ha nem a – legmenőbb rijádi hotel kétszintes, 17 szobás királyi lakosztályát. Ez a rezidencia szolgál Ronaldo és családja otthonául – ha úgy akarja – egész szerződése ideje alatt.

Aboubakar állítólag – az olajdollárok mellett – a Manchester Unitednél vigasztalódhat majd. Igaz, a kameruni játékos csupán a második helyen áll Wout Weghorst mögött a lehetséges Ronaldo-utódok listáján.

Romano úgy tudja, több klub is monitorozza Aboubakar helyzetét, és legkésőbb a téli átigazolási piac lezárulta előtt megszületik az egyezség a kameruni játékos szerződésének felbontásáról, így pedig nem lesz elvi akadálya annak, hogy februártól új színekben folytassa karrierjét.

Az al-Nasszr 12 meccs után négypontos előnnyel vezeti a szaúdi liga tabelláját.

(Borítókép: Cristiano Ronaldo szaúdi fogadtatása. Fotó: Yasser Bakhsh / Getty Images)

Rovatok