Index Vakbarát Hírportál

Messi távozhat Párizsból, ennek pedig három oka is van

2023. január 24., kedd 13:34

Egyre több helyen jelenik meg, hogy Lionel Messi nem tervezi meghosszabbítani a Paris Saint-Germainnél a nyáron lejáró szerződését.

A neves barcelonai újságíró, Gerard Romero is erről számolt be a napokban: „Messi hosszabbítása egyáltalán nem biztos, sőt jelenleg úgy tűnik, hogy nem marad.”

Sergio González (El Clásico Tv) mindeközben már az okokat is részletezte, véleménye szerint három tényező miatt ér véget az argentin párizsi kalandja.

Az edzővel való viszonya

Mauricio Pochettino utódja, Christopher Galtier remek munkát végez, és sikerült összehangolnia, hogy a Messi, Kylian Mbappé, Neymar hármas működjön, és megállás nélkül magasztalja az immár világbajnok argentin futballistát.

Beszámolók szerint ennek ellenére Galtier és Messi nem jön ki túl jól egymással, ami utóbbi váltásához vezethet, mivel neki lejár a szerződése, az edzőjének pedig még a következő idényre is érvényes a kontraktusa.

A szurkolókkal és a médiával kapcsolatos viszonya

Ez még az előző idényről datálódik, amikor a Real Madrid elleni BL-búcsút követően a párizsi szurkolók a Monacótól elszenvedett vereség során Neymart és Messit is kifütyülték – még a szintén korábbi barcelonai Cesc Fabregas is felszólalt az ügyben. 

Mindeközben Kylian Mbappét továbbra is támogatták a drukkerek, a média pedig ugyancsak nem bánt vele kesztyűs kézzel tavaly – és a franciák elleni vb-siker sem tette kedvenccé a helyieknél.

Mbappé csapata

Ez lehet a legérdekesebb pont, és elsőre az, ami legjelentősebbnek tűnhet. A 2018-as világbajnok, tavaly vb-gólkirály támadó úgy hosszabbította meg nyáron a szerződését, hogy olyan jogokat kapott a hírek szerint, ami minimum kiskirállyá teheti őt Párizsban.

Nem csupán rekordgázsit harcolt ki magának a Real Madrid által csábított támadó, még abba is beleszólást kaphat a hírek szerint, hogy kit igazoljon vagy adjon el a csapat, ahogyan az edzőkérdésben is megnyilvánulhat.

González úgy véli, hogy Messi távozni akar a klubtól, hogy megelőzzön egy későbbi párbajt Mbappéval, erre pedig a Barcelona lehet az egyik legjobb megoldása, de szóba hozták már a 35 éves argentin futballistát David Beckham klubjával, az Inter Miamival, valamint Cristiano Ronaldo al-Nasszrhöz szerződése után a tehetős szaúdi klubbal is.

Messi 2021 nyarán 21 év barcelonai légióskodást követően igazolt a PSG-hez, ahol 55 tétmérkőzésen 24 gólt és 29 gólpasszt jegyzett, az együttessel francia bajnoki címet és Szuperkupát nyert.

(Borítókép: Xavier Laine/Getty Images)

Rovatok