Index Vakbarát Hírportál

Egy darabig biztosan nem kap meccset a Liverpool játékosát lekönyöklő spori

2023. április 10., hétfő 17:37

Amíg le nem zárul az ügyében kezdeményezett vizsgálat, az angol játékvezetői testület egyetlen bajnokira sem jelöli Constantine Hatzidakist – derült ki a szervezet közleményéből. A spori hétvégén a Liverpool–Arsenal-rangadón asszisztensként működött közre, és a felvételek tanúsága szerint arcon könyökölte a házigazdák játékosát, Andy Robertsont, amikor a skót bekk a szünetben az öltöző felé menet reklamálni kezdett nála.

Az esettel korábban az Indexen is foglalkoztunk, az angol sajtót bejárta az esetről készült videó, amelyen az látszik, hogy Andrew Robertson, a Liverpool balhátvédje a félidei sípszó után elindult a partjelző felé – akivel már a mérkőzés alatt akadt problémája –, hogy újfent kifejezze nemtetszését, mire a spori könyékkel visszacsap, és el is találja a skót játékost. Az ügy egyik „poénja”, hogy a történtek után a meccs vezető bírója, Paul Tierney sportszerűtlenség miatt Robertsonnak adott sárgát. 

Az angol szövetség játékvezetői testülete időközben közölte, hogy kivizsgálja az esetet. Ennek fejleménye, hogy egy friss közlemény szerint a szervezet nem jelöli Hatzidakist egyetlen mérkőzésre sem addig, amíg ügye le nem zárul.

A Liverpool úgy játszott 2–2-es döntetlent az éllovas Arsenallal, hogy a vendégek 28 perc után már 2–0-ra vezettek. A hazaiak a 42. percben szépítettek, a 87.-ben pedig egyenlítettek. A Liverpool sztárja, Mohamed Szalah a második félidő elején ráadásul egy tizenegyest is kihagyott – a jobb kapufa segítette ki az Arsenal egész meccsen bravúrosan védő kapusát, Aaron Ramsdale-t.

ANGOL LABDARÚGÁS
PREMIER LEAGUE, 30. FORDULÓ
Liverpool–Arsenal 2–2 (Szalah 42., Firmino 87., ill. Martinelli 8., Gabriel Jesus 28.)

Az élmezőny állása: 1. Arsenal 73 pont (72–29), 2. Manchester City 67 (75–27, 29), 3. Newcastle United 56 (48–21, 29), 4. Manchester United 56 (44–37, 29), 5. Tottenham 53 (55–42) … 8. Liverpool 44 (50–35, 29)

(MTI / Index)

Rovatok