Index Vakbarát Hírportál

A DFB vizsgálatot indított Szoboszlai ellen

2023. június 5., hétfő 14:51

A Német Labdarúgós-szövetség (DFB) vizsgálatot indított Szoboszlai Dominik ellen, aki pirotechnikai eszközzel a kezében ünnepelte szombaton az RB Leipzig címvédését a Német Kupa berlini döntője után.

A Magyar Távirati Iroda hírében emlékeztetett: a DFB fegyelmi bizottsága azért indított eljárást a magyar játékos ellen, mert egy görögtüzet tartott a magasba a lipcsei tábor előtt.

Egyelőre nem tudni, hogy milyen léptékű büntetést kaphat a 22 éves légiós, aki az Eintracht Frankfurt ellen 2–0-ra megnyert finálé második gólját szerezte.

Amint arról korábban beszámoltunk:  a találkozón egy frankfurti szurkoló obszcén gesztusokat tett a magyar középpályás irányába, aki bajnokhoz méltóan reagált erre.

A szintén magyar válogatott Willi Orbán és Gulácsi Péter csapattársa kapcsán időközben felerősödtek a távozásáról szóló hírek.

Az eligazolására már többször is utaló Szoboszlai szerződése 2026-ig szól Lipcsében, egy záradék értelmében pedig 70 millió euró a kivásárlási ára, ezt július közepéig lehet érvényesíteni. Az angol Newcastle United már többször is küldött megfigyelőt miatta a Leipzig meccseire.

(Borítókép: Szoboszlai Dominik 2023. június 3-án. Fotó: Ulrik Pedersen / DeFodi Images / Getty Images)

 

Rovatok