Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor a helyszínről nézte meg a Bajnokok Ligája döntőjét

2023. június 11., vasárnap 07:10

Az Anadolu török hírügynökség fotósa lencsevégre kapta Orbán Viktort, aki a helyszínről nézte végig a Bajnokok Ligája döntőjét. Azonban nem csupán az isztambuli finálé volt az, ami a kormányfőt Törökországba csalta, részt vett ugyanis a frissen újraválasztott török elnök, Recep Tayyip Erdogan hivatali beiktatásán is.

Mint ismert, a Bajnokok Ligája isztambuli fináléjában a Manchester City 1–0-ra legyőzte az Internazionalét Rodri 68. percben szerzett átlövéses góljával. Az Index összefoglalóját ide kattintva olvashatja el, a döntőről készült képgalériánk pedig itt érhető el.

Az Anadolu hírügynökség fotósa, Andrew Hopkins megosztott néhány képet azokról az ismert politikusokról, akik a helyszínen tekintették meg a találkozót. Az ő képeiből derült ki, hogy a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor is Isztambulból szurkolhatta végig a döntőt. A kormányfő mellett természetesen a török elnök, Recep Tayyip Erdogan, illetve országa közeli szövetségese, Abdul Hamid Dbeibeh líbiai miniszterelnök is jelen volt a törökországi finálén.

Mint arról már beszámoltunk, nem csak a Bajnokok Ligája döntő volt az, ami Orbán Viktort Törökországba csalta, a miniszterelnök ugyanis szombaton részt vett a frissen újraválasztott török elnök hivatali beiktatásán is.

A kormányfő legutóbbi, Kossuth rádiós interjújában úgy fogalmazott, „tragédia lett volna, ha nem Recep Tayyip Erdogan nyeri a török választásokat, mert ellenfele háborúpárti, és Soros György embere volt, aki győzelme esetén ráeresztette volna Európára a Törökországban élő négymillió menekültet”.

Rovatok