Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai Dominik 30 ezer eurós büntetést kapott

2023. június 15., csütörtök 16:47

A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) 30 ezer eurós (11,21 millió forintos) pénzbírsággal sújtotta Szoboszlai Dominikot, az RB Leipzig magyar válogatott labdarúgóját. A lipcsei együttes a honlapján megjelent hírben kiemelte: miután az érintett játékos és az RB Leipzig is elfogadta az ítéletet, így az jogerős.

A hírben emlékeztettek: Szoboszlai Dominik a Német Kupa június 3-i, Eintracht Frankfurt elleni döntőjét követően – amelyet az RB Leipzig 2–0-ra nyert meg és a második gólt a 22 éves Szoboszlai szerezte – a magyar játékos „a berlini olimpiai stadionban egy görögtüzet tartott a magasba” a lipcsei tábor előtt.

Hozzátették: a görögtüzet a lipcseiek táborából dobták felé. 

A lipcsei hírben kiemelték: a futballstadionokban tilos a pirotechnikai eszközök használata – ezt a sport- és az állami törvények egyaránt tiltják –, tekintve, hogy az jelentős veszélyforrást jelent a stadionban lévő nézőkre.

A klub azzal zárta a közleményét, hogy Szoboszlai Dominikot az RB Leipzig további pénzbírsággal sújtja.

Amint arról a kupadöntő kapcsán korábban szintén beszámolhattunk: a találkozón egy frankfurti szurkoló obszcén gesztusokat tett a magyar középpályás irányába, aki bajnokhoz méltóan reagált erre.

Rovatok