Index Vakbarát Hírportál

Újabb csavar Szalai Ádám ügyében

2023. június 26., hétfő 17:43

Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya a kihallgatásán tagadta bűnösségét, és jogos önvédelemre hivatkozott a tavaly decemberi verekedése ügyében. Szalai panaszt tett a kihallgatáson, amelynek az elbírálása folyamatban van.

Tagadta bűnösségét, és továbbra is jogos védelemre hivatkozott a folytatólagos kihallgatásán Szalai Ádám, akit súlyos testi sértés bűntett kísérletének gyanúja miatt hallgattak ki június közepén a tavaly decemberben történt verekedés miatt – tudta meg a 24.hu. A lap úgy tudja, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya azt mondta, csak az öccsét védte.

A portál megkereste Bagoly Bettinát, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjét, aki az üggyel kapcsolatban elmondta, „a súlyos testi sértés kísérlet bűntettével gyanúsított férfi panaszt tett a folytatólagos gyanúsítotti kihallgatásán”. A panasz elbírálása folyamatban van az illetékes kerületi ügyészségen.

Az egész egy kép miatt történt

Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi alapembere és csapatkapitánya verekedésbe keveredett a magyar fővárosban karácsony után. A budapesti balhé egyik érintettje azt mondta, az összetűzés abból alakult ki, hogy a buli után a barátaival az utcán megkérték Szalai Ádám öccsét, hogy készítsen egy képet róluk. A 21 éves fiatal meglepődött, amikor Szalai öccse nemet mondott, majd ingerülten visszakérdezett: 

Miért nem, te f*szfej?

A fiatalember elmondása szerint  az öccse védelmére kelő Szalai Ádám mellkason rúgta őt, és még a földön is kapott egy rúgást a futballistától. 

„Megpróbálom a legrövidebben és legőszintébben összefoglalni a történteket. Valójában az öcsémmel voltam egy találkozón, majd az elköszönésünk után azt láttam, hogy négy nagyon részeg fiatal körbeveszi a testvéremet, az egyikük pedig olyasmit üvöltött az arcába, ami itt idézhetetlen lenne, de támadásra utalt. Jó néhány méternyi távolságból is úgy értékeltem, hogy meg akarják verni a testvéremet. Ezt természetesen nem hagyhattam, visszarohantam, és egy rúgással eltávolítottam a testvéremtől az üvöltöző embert” – nyilatkozta néhány hónapja a korábban a Bundesligában légióskodó játékos.

„Nem igaz, hogy a földön fekvő embert megrúgtam. Féltem a családtagjaimat, és minden körülmények között megvédem őket” – szögezte le Szalai Ádám.

A Szalai Ádámmal készített exkluzív interjúnkat ide kattintva tudja elolvasni.

Rovatok