Index Vakbarát Hírportál

Így üdvözölte Jürgen Klopp Szoboszlait a Liverpoolnál

2023. július 2., vasárnap 18:20

Amint arról beszámoltunk, Szoboszlai Dominik hétvégén aláírta a szerződését a Liverpool FC-nél, így az angol élvonalban (Premier League) folytatja a pályafutását. A 19-szeres bajnok hivatalos honlapján Jürgen Klopp menedzser hosszasan magasztalta a magyar futballistát, akinek szerződtetését úgy jellemezte, egyszerre szól a Pool jelenének és jövőjének – ugyanis óriási fejlődési potenciált lát az általa már most is nagyon nagyra tartott játékosban.

„Az első dolog, hogy köszöntünk Liverpoolban, Dominik! – nyilatkozta a liverpooli klub honlapjának Jürgen Klopp, a csapat menedzsere. – Pontosan tudom, milyen izgatott, hogy itt lehet velünk, és fontos, hogy megértse, mi hasonlóan izgatottak vagyunk, hogy itt van végre nekünk. Már van némi tapasztalatunk Dominikról ellenfélként, mert kemény meccseket játszottunk anno a Red Bull Salzburg ellen, amelyben ő is játszott.”

Aki látta azokat a meccseket, már akkor realizálta, micsoda lehetőségek rejlenek benne. Akkor még tinédzser volt, azóta pedig óriásit lépett előre: Lipcsébe költözött, remekül szerepelt a Bundesligában, a magyar válogatottban, amelyben ráadásul csapatkapitány is lett hihetetlenül fiatalon.

A tömérdek sajtóhír és pletyka után vasárnap délután lett tény: a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpoolhoz szerződött.

A felek sajtóhírek szerint június utolsó napján tudtak végül megállapodni egymással, a 32-szeres válogatott labdarúgó ezt követően, megszakítva horvátországi nyaralását, szombaton átesett az ilyenkor szokásos, kötelező orvosi vizsgálatokon, hogy aztán vasárnap hivatalosan is bemutassák az Anfield Roadon.

„Nem akarok a labdarúgással kapcsolatos képességeiről túl sokat mondani, de rengeteg olyan adottsága van, amellyel sok-sok örömöt okoz majd itt, és segíthet nekünk abban, hogy eredményesek legyünk. A klubok és a bajnokságok alapján, ahol játszott, valamint a család, melynek tagja, garancia arra, hogy már eddig is kiemelkedő képzésben részesült, mostantól a mi feladatunk, hogy ezt a képzést a Liverpool-család tagjaként is folytatni tudja. Biztos vagyok abban, hogy a szurkolóink segítenek megteremteni azokat a körülményeket, amelyek lehetővé teszik majd Dominik boldogulását nálunk. Nagyon hálás vagyok mindenkinek a klubnál, aki segített, hogy megvalósuljon a szerződtetése. Ez az aláírás egyszerre szól a jelenünknek és a jövőnknek!” – tette hozzá a német szakember.

A futballista szerződése a különböző források szerint az Európai Labdarúgó-szövetség új szabályai által megengedett maximális öt évre, azaz 2028 nyaráig szól a 19-szeres angol bajnoknál.

„Az elmúlt három-négy nap nagyon lassan akart eltelni, de a lényeg, hogy végül itt vagyok, igazán boldog vagyok, és alig várom már a kezdést! – fogalmazott Szoboszlai az első, Liverpool-játékosként adott interjújában. – Egy nagy történelemmel bíró, remek játékosokat, kiváló edzőt felsorakoztató klubról van szó, ahol minden nagyszerű. Úgy éreztem, számomra ez a tökéletes klub ahhoz, hogy megtegyem a következő lépést a karrieremben. A szurkolók, a stadion, tényleg minden körülmény kiváló.”

A bejelentés nem szól kivásárlási árról, és a sajtóhírek szerint nem is került ilyen záradék a liverpooli szerződésébe. Az viszont ugyancsak hivatalos lett, hogy a klublegendának számító Steven Gerrard által is viselt nyolcas mezt kapta. A trikó épp a nyáron szabadult fel, miután a korábban szintén Lipcsében futballozó Naby Keita öt szezont követően távozott az Anfieldről, és a Werder Bremen játékosa lett.

Szoboszlai egyébként elárulta, Steven Gerrard személye miatt döntött úgy, hogy a nyolcas mezt választja a vörösöknél.

Arról, hogy hasonlóan meghatározó játékos lehet-e az Anfielden, korai lenne beszélni, azt azonban már részletesen kielemeztük, a következő szezonban hogyan lehet majd Jürgen Klopp segítségére a magyar középpályás. Cikkünk itt érhető el!

A futballvilág reakcióiról, illetve a magyar válogatott szövetségi kapitányának, Marco Rossinak az átigazolással kapcsolatos gondolatairól itt olvashat!

Rovatok