Index Vakbarát Hírportál

„Hatalmas fogás Szoboszlai a Liverpoolnak!” – így fogadták az átigazolás hírét

2023. július 2., vasárnap 17:47

Vasárnap délután hivatalos lett, amit már péntek óta vártunk: az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool szerződtette a magyar válogatott csapatkapitányát, Szoboszlai Dominiket.

A 22 éves középpályásért 70 millió eurót fizetett a hatszoros BEK/BL-győztes gárda, amelyhez öt évre kötelezte el magát a fiatal futballista.

Azzal már az Index hasábjain is foglalkoztunk, hol és milyen szerepkörben léphet pályára a magyar válogatott játékos új klubjában, erről bővebben ide kattintva olvashat!

Ahogyan lenni szokott, természetesen a legnagyobb médiumok is megosztják véleményüket egy ilyen horderejű transzferrel kapcsolatban, így tett a Sky Sports vezető riportere, Melissa Reddy is.

Szoboszlai Dominikkel és Alexis Mac Allisterrel a Liverpool technikai minőséget, taktikai sokoldalúságot és mélységet adott a középpályájára, miközben az újjáépítés során fiatalította is az egységet. Összesen kevesebb mint 100 millió fontért érkeztek egy rendkívül felfújt piacról. Remek érték!

– vélte a Sky Sports szakírója.

A BBC is breaking newsként számolt be Szoboszlai klubváltásáról, óriási átigazolásnak nevezve az üzletet.

Amint megkapja a munkavállalói engedélyt, Szoboszlai a »vörösök« második nagy nyári szerzeménye lesz. Két és fél év Bundesliga-tapasztalattal a háta mögött érkezik a Preimer League-be az RB Leipzigtől

– foglalták gyorsan össze a BBC-nél, kiemelve a magyar középpályás klubhonlapnak adott új nyilatkozatát is, amiről itt írtunk bővebben.

Az átigazolási ügyekben bennfentes Fabrizio Romano harangozta be elsőként a váltás lehetőségét, a hivatalos bejelentés után pedig az olasz transzferguru is remek üzletnek nevezte a Liverpool átigazolását.

Szoboszlai Dominik a Liverpoolba igazol, miután a klub aktiválta a szerződésben lévő, 70 millió eurós kivásárlási záradékot. Hatalmas igazolás a Liverpool FC-nek!

Korábbi klubja is magasztalóan beszélt a 22 éves futballistáról az átigazolást követően.

Szoboszlai Dominik kiemelkedő teljesítményt nyújtott az elmúlt szezonban, és az RB Leipzig egyik vezérévé vált. Nagy szerepet játszott abban, hogy elérhettük a kitűzött céljainkat

– mondta a Német Kupában címet megvédő együttes sportigazgatója, Max Eberl.

A váltáshoz a Magyar Labdarúgó-szövetség is gratulált a nemzeti együttes kiválóságának:

„Szoboszlai Dominik a Liverpoolban folytatja a pályafutását. A férfi A válogatott csapatkapitányának átigazolását percekkel ezelőtt jelentette be a Premier League előző idényét ötödik helyen záró klub. Sok sikert kívánunk Dominiknek az új csapatában is.”

A labdarúgással foglalkozó Squawka mindeközben azt emelte ki, hogy Szoboszlai felnőtt karrierje során minden idényben szerzett trófeát – vajon ez a remeklés kitart a Liverpoolnál is?

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is megosztotta véleményét csapatkapitánya átigazolásáról.

Szoboszlai Dominik a világ legerősebb bajnokságának egyik topcsapatában folytatja pályafutását topjátékosokkal és topedzővel. Ő pedig napról napra egyre fontosabb játékosa lesz a válogatottnak

– idézi a kapitányt az MLSZ Twitter-oldala.

Nemcsak a válogatottbeli mestere, hanem új csapatának trénere is megszólalt természetesen a témában. Jürgen Klopp a Liverpool honlapjának adott nyilatkozatát itt olvashatja el!

A Mundo Deportivo újabb „luxusátigazolásnak” nevezte a Liverpoolnál a 70 millió euróért érkező futballistát, aki a keret újjáépítésének fontos eleme lehet.

A Goal.com az elemzésének még erősebb címet adott meg:

A Liverpool szerződtette a tökéletes Jürgen Klopp-játékost Szoboszlai Dominik személyében – írja címében a lap, majd az átigazolás értékelésénél hozzáteszi: – Újabb nagy lépés afelé, hogy a Liverpool ismét trófeákért küzdjön.

Szoboszlai szempontjából a váltást csillagos ötösnek (A+) tartja, de a Liverpool oldaláról nézve is közel kitűnőnek.

Rovatok