Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid megverte az MU-t, gólgála az Arsenal–Barcán

2023. július 27., csütörtök 10:25

Két angol–spanyol párharcot is rendeztek hajnalban az Egyesült Államokban, a Real Madrid 2–0-ra legyőzte a Manchester Unitedet, az Arsenal pedig 5–3-ra megverte a Barcelonát.

A spanyol rekordbajnok Houstonban a 100 milliós angol tini, Jude Bellingham korai góljával szereztek vezetést a tegnap az angol negyedik ligás Ryan Reynolds-csapattól is kikapó „vörös ördögök” ellen, az utolsó előtti percben pedig Joselu állította be a végeredményt (2–0).

A Los Angeles-i párharcban is a spanyolok szereztek korán előnyt, Robert Lewandowski már a 7. percben betalált az angol ezüstérmes hálójába, de Bukayo Saka még az első negyedórában egyenlített.

A fiatal angol szélső nem sokkal később büntetőt rontott, amit a Szaúd-Arábiába csábított Raphinha góljával büntettek a katalánok, a szünet előtt az új igazolás Kai Havertz azonban újra egyenlített (2–2). 

A sorcseréket követően Leandro Trossard megszerezte az „ágyúsok” vezető találatát, majd ugyanő növelte kétgólosra az előnyt, és bár a 88. percben Ferran Torres kozmetikázott, egy percre rá Fábio Vieira beállította az 5–3-as londoni sikert. Az előző idényben a Barca remek védekezésének köszönhetően bajnoki címet szerzett, a mostani forma egyelőre ettől még elmarad.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEN

Real Madrid (spanyol) – Manchester United (angol) 2–0

Arsenal (angol) – Barcelona (spanyol) 5–3

Rovatok