Index Vakbarát Hírportál

Nagytakarítást tart a PSG és a Manchester United is

Pénteki átigazolási hírek, pletykák a labdarúgás világából

Index
2023.07.28. 18:18
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ezzel véget ért a mai napi hírfolyamunk, a Futballbazár hétfőn jelentkezik legközelebb.

    A legfontosabb hírekről a hétvége folyamán is beszámolunk, szombaton pedig délelőtt 11.00-tól világbajnoki döntőt játszik a magyar férfi vízilabda-válogatott, erről szintén percről percre közvetítéssel jelentkezünk. 

  • Nagy változások jöhetnek a Manchester United keretében, a legfrissebb hírek több távozó és érkező játékosról számolnak be. A West Ham United élénken érdeklődik a Harry Maguire, Scott McTominay kettős iránt, ám a manchesteriek csak „nagyon kedvező ajánlat” esetén hajlandók megválni a két futballistától, mivel fontos kerettagként tekintenek rájuk.

    Előrehaladottabb viszont Fred ügye: a brazil középpályás állítólag már megegyezett a Galatasarayjal, így csak a két klubon múlik a váltása. Az átigazolási díjban még nem tudtak megállapodni a felek, de a hírek szerint hamarosan ez is megtörténhet, így Fred Törökországban folytathatja pályafutását.

    Fred pótlására a Fiorentina középpályását, Szofjan Amrabatot szemelte ki a Manchester United. A háttérben már zajlanak az egyeztetések, a marokkói válogatott futballista szerződése a jövő nyáron jár le az olasz csapatnál.

    A Sky Sports szerint nagyon közel az egyezség a Manchester United és az Atalanta között Rasmus Höjlund ügyében. A 20 éves csatár 70 millió euróért érkezhet az Old Traffordra, ő lehet a csapat első számú gólfelelőse. 

  • Újabb két játékosától válik meg a Paris Saint-Germain. Mauro Icardi, aki a legutóbbi szezont kölcsönben a Galatasaraynál töltötte, végleg Törökországba szerződik. A Galata 10 millió eurót fizet az argentin támadó játékjogáért – piaci értékét 19 millió euróra becsülte a Transfermarkt.

    Egy másik játékos is távozóban van Párizsból: a La Gazzetta dello Sport információi szerint a PSG megegyezett az AS Romával Renato Sanches átigazolásáról. A portugál válogatott középpályás egy szezonra kölcsönbe érkezik az olasz fővárosi csapathoz, amelynek jövő nyáron opciós joga lesz végleg megszerezni Sanches játékjogát 13 millió euróért.

  • A jövő héten találkoznak a Bayern München és a Tottenham képviselői Harry Kane ügyében. A német klub részéről eredetileg ma utaztak volna Londonba, de végül csúsztatták a programot – írja a The GuardianA németek 100 millió euró környékén tehetnek ajánlatot a lap szerint. 

    Az angolok csapatkapitánya, aki ma ünnepli a 30. születésnapját, a Bayernnél képzeli el a jövőjét. A PSG szintén szeretné megszerezni Kane-t, és az újság információi szerint bárkire rálicitál, de Kane nem szeretne Párizsban játszani. A csatárnak egy év maradt a szerződéséből, és nem szeretne hosszabbítani a Tottenhammel. 

  • Az AS újságírója úgy tudja, a PSG-nél arra várnak, megveszi-e a Real Madrid Kylian Mbappét. Amennyiben igen, akkor a francia klub megvásárolja a Barcelonától Ousmane Dembélét. 

    Ahogyan hírfolyamunkban korábban is írtuk, a Barcelona francia szélsőjének kivásárlási ára 50 millió euró, de csak abban az esetben, ha egy klub ezt július 31-ig aktiválja. Augusztus elsejétől már ennek duplájára, 100 millió euróra nő a világbajnok játékos ára. Dembélé a hírek szerint a PSG futballistája szeretne lenni.

  • Az argentin San Lorenzo együtteséhez igazolt Carlos Auzqui. A 32 éves argentin játékos 2022 telén érkezett a Fradiba, 33 tétmeccsen játszott, közben öt gólt és két gólpasszt szerzett, februárban pedig ittasan közlekedési balesetet okozott.

    A San Lorenzóval kétéves szerződést írt alá – az argentin csapat honlapjáról pedig kiderült, hogy Auzqui családja nagy San Lorenzo-szurkoló, így igazán különleges ez a transzfer.

    Az argentin játékos a negyedik légiós, akinek bejelentették a távozását. Xavier Mercier, Fortune Bassey és Roko Baturina adta le eddig a zöld-fehér szerelést a nyár során. 

  • Sajtóhírek szerint Ousmane Dembélé lehet a PSG következő nagy dobása. A francia RMC rádió munkatársa, Fabrice Hawkins úgy értesült, a felek között előrehaladott tárgyalások folynak, hamarosan pont kerülhet az ügy végére. 

    A Barcelona francia szélsőjének kivásárlási ára 50 millió euró, de csak abban az esetben, ha egy klub ezt július 31-ig aktiválja. Augusztus elsejétől már ennek duplájára, 100 millió euróra nő a világbajnok játékos ára. Dembélé a hírek szerint a PSG futballistája szeretne lenni.

  • Napok óta hallani arról, hogy Sadio Mané a szaúdi al-Nasszr csapatához szerződhet. Azt, hogy a játékos és a klub között tárgyalások zajlanak, csütörtök este a szenegáli sztár jelenlegi csapata, a Bayern München is megerősítette.

    Fabrizio Romano most arról tudósított a Twitterén, gyakorlatilag már csak idő kérdése, hogy nyélbe üssék a felek az üzletet, jól haladnak a tárgyalások. Az átigazolási szakértő úgy tudja, az al-Nasszr 37 millió eurós ajánlatot készül tenni a Bayernnek. 

  • Ezen a nyáron tényleg nem szórakoznak a szaúdi csapatok: az al-Ahli hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette a Manchester City sztárját, Rijad Mahrezt. 

    Az algériai szélső 2018-ban igazolt a Manchester Cityhez, az elmúlt öt esztendőben 236 tétmérkőzésen 78 gól és 59 gólpassz került a neve mellé. Tizenegy trófeát nyert az angol bajnokkal, aktív részese volt a legutóbbi idényben elért triplázásnak: a City a Premier League-et, a Bajnokok Ligáját és az FA-kupát is megnyerte. A PL-ben hétszer választották meg a hónap játékosának.

    Piaci értékét 20 millió euróra taksálja a Transfermarkt, sajtóhírek szerint az al-Ahli 30 millió euró körüli összeget fizethetett Mahrez játékjogáért.

    Az al-Ahli idén nyáron Mahrez érkezése előtt már szerződtette Édouard Mendyt a Chelsea-től, a Liverpooltól távozó Roberto Firminót, valamint Mahrez algériai válogatottbeli csapattársát, a francia Saint-Étienne-től érkező Rijad Boudebouz-t.

  • Egy évvel meghosszabbították a magyar válogatott kapus Gulácsi Pétert és a védő Willi Orbánt is foglalkoztató, Német Kupa-címvédő RB Leipzig labdarúgócsapatát vezetőedzőként irányító Marco Rose szerződését.

    A lipcsei egyesület pénteken közölte, hogy a 46 esztendős szakemberrel kötött megállapodás eredetileg a következő nyáron járt volna le, de egy évvel megtoldották azt.

    Rose tavaly ősszel vette át az RB Leipzig irányítását Domenico Tedescótól, vezetésével pedig a csapat címét megvédve megnyerte a Német Kupát, és a nyolcaddöntőig jutott a Bajnokok Ligájában. A német bajnokságot bronzérmesként fejezték be Orbánék, akik így a mostani idényben is szerepelnek majd a BL főtábláján.

    A nyáron bekövetkezett változások ellenére továbbra is azt a futballt szeretnénk játszani, amellyel a szurkolóink azonosulni tudnak. Ha ezt megtesszük, akkor mindannyian jól érezzük majd magunkat a stadionban, és további sikereket ünnepelhetünk

    – jelentette ki Rose, hozzátéve, hogy jólesik neki a klubvezetés bizalma.

    A Leipzigtől a nyáron távozott a magyar válogatott csapatkapitány Szoboszlai Dominik (Liverpool), valamint a francia csatársztár Christopher Nkunku (Chelsea). A horvát válogatott védő, Josko Gvardiol sajtóhírek szerint szintén nem marad Lipcsében, ahová viszont érkezett – klubrekordot jelentő összegért – a 23 éves belga támadó, Lois Openda, illetve rajta kívül a szlovén csatár, Benjamin Sesko és az osztrák középpályás, Christoph Baumgartner.

    A Lipcse a Bayer Leverkusen vendégeként kezdi a Bundesliga 2023/24-es idényét augusztus 19-én, egy héttel korábban pedig a Szuperkupáért kiírt meccsen csap össze a bajnoki címvédő Bayern Münchennel.

    MTI

  • Véget érni látszik az Mbappé-szappanopera a Marca információi szerint. A spanyol sportlap úgy tudja, a PSG megadta a francia sztárjátékos kivásárlási árát, amely nagyon közel van 250 millió euróhoz. Ez az ár viszont több annál, mint amit a Real eredetileg adott volna a játékosért, a következő napokban megpróbálják csökkenteni az összeget.

    A lap úgy tudja, a játékos szerződtetése közelebb van, mint valaha, de a Realnál akár várnak is egy évet, ha a PSG nem hajlandó lejjebb vinni a kivásárlási árat. Egy év múlva ugyanis Mbappé szabadon igazolhatóvá válik – a Marca szerint a játékos is szívesen kivárja ezt az időt. Persze itt benne lehet a rizikó, hogy a végén meggondolja magát.

    A madridiak eredeti terve egyébként ez volt, hogy ingyen igazolják le Mbappét, csak Karim Benzema távozása kicsit átírta a terveiket. Így csatárfronton a következő szezonra nem lesz meg a csapat, ha nem tudják még most megszerezni a francia válogatott támadót.

  • A Liverpool még mindig óvatos, de úgy tűnik, hogy Fabinho három évre az al-Ittihad játékosa lesz. Hamarosan az orvosira is sor kerül, ha miden a terv szerint halad – számolt be a hírről Fabrizio Romano.  

    Fabinho már a felkészülési túrára sem utazott a Liverpoollal, a szaúdi klub a The Athletic információi szerint 40 millió fonttal csábítja a brazil válogatott játékost. 

  • Julen Jon Guerrero a 2023–2024-es szezonban az AS Romában futballozik majd kölcsönben.

    A Real Madrid 19 éves játékosa már az elmúlt fél évben is kölcsönben szerepelt (a spanyol harmadosztályból az osztályozót követően feljutott Amorebietánál 18 meccsen négy gólt szerzett), ezúttal viszont nagyobb kihívás elé néz.

    Még akkor is, ha az olaszok továbbra is Álvaro Moratára várnak, és a fiatal spanyollal egyelőre a tartalékcsapatban (Primavera) terveznek csupán.

    José Mourinho vezetőedző azonban már az olasz klubnál is többször is bizonyította, hogy nem fél bizonyítási lehetőséget adni fiatal, felnőttszinten rutintalan játékosoknak: Felix Afena Gyan, Volpato, Bove, Zalewski, Missori, Pisilli, Tahirovic neve kerülhet ebben a felsorolásba.

    Julen Jon Guerrero édesapja a baszk futball egyik legendás alakja, Julen Guerrero,

    aki az Athletic Bilbaónál töltött 14 évet, a spanyol válogatottban pedig 41-szer lépett pályára, ott volt az 1994-es és az 1998-as világbajnoki, valamint az 1996-os Európa-bajnoki keretben.

    A Real Madrid közben bejelentette másik fiatal játékosának, Rafa Marínnak a kölcsönadását is: a 21 éves belső védő jövő nyárig a Deportivo Alavésben szerepel.

  • A Betis hivatalosan is bejelentette Álex Collado szerződtetését, a 24 éves katalán labdarúgó a következő hat szezonra szóló szerződést írt alá a sevillai egylethez.

    Collado az FC Barcelonától került a Betishez, a felek közötti megállapodás értelmében a katalán klub a szélső játékengedélyének egy részét megtartotta,

    így eladás esetén 25-30 százalékos részesedésre számíthat.

    Collado Sabadellben, Barcelona egyik elővárosában született, és 2006-tól az Espanyol akadémiáján nevelkedett, 2010-től viszont az FC Barcelona utánpótlásában pallérozódott. Utóbbi második csapatában több mint 80 meccset játszott, két alkalommal pedig az első gárdában is pályára lépett. A legutóbbi két szezonban kölcsönben játszott a Granadánál és az Elchénél

    Collado a hetedik Betis-szerződés idén nyáron,

    Ayoze Pérez, Marc Roca, Héctor Bellerín, Marc Bartra, Isco Alarcón, Chadi Riad érkezését követően.

  • Samu Chukwueze az AC Milanban folytatja pályafutását, az olaszok 20 millió eurót fizettek a nigériai labdarúgóért a Villarrealnak, amely további bevételekhez is juthat még a jövőben a transzfernek köszönhetően.

    A 24 éves játékos öt évre szóló szerződést írt alá Milánóban, ahol sajtóhírek szerint szezononként 4 millió eurót keres majd.

    Az AC Milan további feltételek teljesülése esetén további 10 millió eurót fizethet a spanyoloknak, akikhez az eladási pénzekből is kerülhet még jutalék a jövőben.

    A nigériai támadó 18 évesen érkezett a Villarreal korosztályos együttesébe, az első csapatban 213 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 39 gólt szerzett. A szélső legeredményesebb szezonja a legutóbbi volt, akkor 13 gól fűződött a nevéhez, és megválasztották az idény legjobb afrikai játékosának a spanyol ligában.

    A Villarreal elképesztő kiárusítást rendez idén nyáron, a klub már közel 125 millió eurót gyűjtött össze!

    Korábban távozott Nicolas Jackson (Chelsea, 38 millió), Pau Torres (Aston Villa, 33+5 millió), Boulayde Dia (Salernitana, 12 millió), Manu Morlanes (Mallorca, 2,5 millió) és most Samu Chukwueze (Milan, 20+10 millió).

  • Egy spanyol bajnoki címe mellett jelentősebb trófeát nem gyűjtött pályafutása során Malcom – oroszországi tartózkodása alatt azért jócskán gyarapodott a gyűjteménye –, a brazil futballisták sorában mégis a harmadik helyen áll az érte összesen kifizetett átigazolási pénz tekintetében.

    Két napja a szaúdi al-Hilal 60 millió eurót fizetett érte a Zenitnek, így 26 évesen már 150,5 millió eurót termelt az őt eladó kluboknak.

    Elsőként a Girondins Bordeaux fizetett érte 5 millió eurót a Corinthiansnak, majd a franciáknak jutott 41 millió a Barcelonától. A katalánok 44,5 millióért adták tovább a már említett Zenitnek.

    Malcom előtt honfitársai közül csupán Philippe Coutinho és Neymar áll ebben a mutatóban. Előbbi 180,3 millió eurós átigazolási díja talán még „fogható”, Neymar 310 milliója viszont alighanem a beérhetetlen kategória nemcsak Malcom, hanem egy ideig bármelyik brazil számára.

    Malcom ezzel a szaúdi liga legdrágább igazolása lett,

    pedig idén nyáron számolatlanul költik ott a pénzt. Az al-Hilal korábban már megszerezte 55 millióért Rúben Nevest (Wolverhampton) és 40 millióért Szergej Milinkovic-Savicot (Lazio).

  • Napok óta hallani arról, hogy Sadio Mané a szaúdi al-Nasszr csapatához szerződhet. Azt, hogy a játékos és a klub között tárgyalások zajlanak, csütörtök este a szenegáli sztár jelenlegi csapata, a Bayern München is megerősítette.

    Fabrizio Romano úgy tudja, az al-Nasszr 37 millió eurós ajánlatot készül tenni a Bayernnek. 

  • A csütörtöki nap talán legnagyobb híre egy újabb „arccal a gázsi felé túrás”-pillanat. Igen, ki nem találták volna, hogy egy újabb szaúdi igazolásról van szó, ezúttal a PSG-ből Marco Verrattit szeretné elhalászni az al-Hilal – az átigazolási üzenőfal Fabrizio Romano szerint a felek már közel vannak a megegyezéshez.

    James Rodríguez, a Real Madrid korábbi 2-szeres BL-győztese Brazíliában folytatja.

    A PSG is beszállt a népszerű dán csatárért, Rasmus Höjlundért zajló versenybe. Az Atalanta játékosáért a Manchester United folytat még ádáz harcot.

    Jordan Henderson 12 évet töltött a Liverpoolnál, most a szaúdi al-Ettifaq játékosa lett.

  • Péntek van, azaz a héten ma jelentkezik utoljára az Index átigazolásokkal és pletykákkal foglalkozó hírfolyama. Reméljük, ma történnek érdekes dolgok a labdarúgás világában, miután a csütörtök kicsit ingerszegény volt. 

Rovatok