Index Vakbarát Hírportál

Megszületett a megállapodás, 72 millió fontért erősít a Manchester United

2023. július 29., szombat 21:01

A Manchester United és az Atalanta megállapodott Rasmus Höjlund vételáráról, ennek tükrében az angol rekordbajnok 72 millió fontot fizet a húszéves dán csatár játékjogáért, aki a következő napokban aláírja 2028-ig szóló szerződését.

Hosszas huzavona után dűlőre jutott egymással a Manchester United és az Atalanta – közölte Fabrizio Romano transzferguru a Twitter-oldalán. A BBC szerint az angol rekordbajnok kiegészítésekkel együtt körülbelül 72 millió fontot fizet a húszéves Rasmus Höjlund játékjogáért.

A két klub jelenleg a hivatalos dokumentumokat készíti elő, amelyeket a következő egy-két napban írhatnak alá.

A hat válogatott mérkőzésén hat gólt szerző dán csatárra már csak az orvosi vizsgálat vár, mielőtt aláír a Manchester Unitedhez 2028 júniusáig.

Már hetek óta pletykák keringtek a manchesteriek érdeklődéséről, tekintve, hogy Erik ten Hagnak égető szüksége volt egy klasszikus befejező csatárra.

Korábban a nápolyi Victor Osimhen és a Tottenham csatára, Harry Kane átigazolásáról is lehetett hallani, de végül mindkét próbálkozás meddőnek bizonyult, és ezt követően terelődött a figyelem Höjlund irányába.

A Copenhagenben nevelkedett húszéves csatár mozgalmas időszakot tudhat a háta mögött, ugyanis 2022 januárjában hagyta el Dániát az osztrák Sturm Graz kedvéért, majd fél évvel később, 2022 augusztusában a Serie A-ban szereplő Atalantához igazolt, ahonnan most egy idény után a Manchester Unitedhez szerződik.

A BBC információi szerint az „új Haalandként” emlegetett tehetségért – akit a Paris Saint-Germain is szeretett volna megszerezni – 64 millió fontot fizet a United, és ez az összeg további 8 millióval egészülhet ki bizonyos feltételek teljesülése mellett.

Höjlund az elmúlt idényben 34 tétmérkőzésen tíz gólt szerzett az Atalanta csatáraként.

A Manchester United alaposan bevásárolt a nyáron

A Premier League előző idényét bronzérmesként, így Bajnokok Ligája-indulóként záró manchesteriek nem fogták vissza magukat a nyáron, Höjlund már a negyedik érkező. Bár Jonny Evans ingyen tért vissza Unitedhez, a középpályás Mason Mountért 55 (plusz 5) millió fontot fizetett a klub a Chelsea-nek, míg a kapus André Onanáért 47,2 milliót az Internazionalénak.

Rovatok