Index Vakbarát Hírportál

Az ügyészség elutasította Szalai Ádám panaszát

2023. augusztus 3., csütörtök 11:54

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség elutasította Szalai Ádám tavaly decemberi verekedési ügyében tett panaszát.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatban a 24.hu megkeresésére úgy nyilatkozott, hogy a rendőrség a korábban közölt gyanúsítást súlyos testi sértés bűntett kísérletére módosította.

A gyanúsítás módosítása ellen a védő panaszt jelentett be azzal, hogy álláspontja szerint a gyanúsított jogos védelmi helyzetben cselekedett. Az illetékes kerületi ügyészség az ügyiratokat megvizsgálva megállapította, hogy a panasz nem alapos, mivel a nyomozás adatai alapján a súlyos testi sértés bűntette kísérletének gyanúja megalapozott

– mondta a szóvivő.

Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi alapembere és csapatkapitánya tavaly december 29-én keveredett verekedésbe Budapest belvárosában. A balhé egyik érintettje azt mondta, az összetűzés abból alakult ki, hogy bulizás után a barátaival az utcán megkérték Szalai Ádám öccsét, hogy készítsen egy képet róluk. A 21 éves fiatal meglepődött, amikor Szalai öccse nemet mondott, majd ingerülten visszakérdezett: 

Miért nem, te f*szfej?

A fiatalember elmondása szerint az öccse védelmére kelő Szalai Ádám mellkason rúgta őt, és még a földön is kapott egy rúgást a futballistától. 

„Megpróbálom a legrövidebben és legőszintébben összefoglalni a történteket. Valójában az öcsémmel voltam egy találkozón, majd az elköszönésünk után azt láttam, hogy négy nagyon részeg fiatal körbeveszi a testvéremet, az egyikük pedig olyasmit üvöltött az arcába, ami itt idézhetetlen lenne, de támadásra utalt. Jó néhány méternyi távolságból is úgy értékeltem, hogy meg akarják verni a testvéremet. Ezt természetesen nem hagyhattam, visszarohantam, és egy rúgással eltávolítottam a testvéremtől az üvöltöző embert” – nyilatkozta néhány hónapja a profi karrierjétől júniusban visszavonuló Szalai Ádám

„Nem igaz, hogy a földön fekvő embert megrúgtam. Féltem a családtagjaimat, és minden körülmények között megvédem őket”

 – szögezte le a korábbi támadó.

Rovatok