Index Vakbarát Hírportál

Atomjaira hullhat a PSG álomtriója

Futballbazár: a Bayern kapusa megérkezett Milánóba

2023.08.07. 20:30
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Mára zárul a Futballbazár virtuális ajtaja. Valahogy úgy, ahogyan a jelek szerint a PSG öltözőjének ajtaja zárul be hamarosan Kylian Mbappé és Neymar mögött is. Előbbi nem edzhet a klubvezetés döntése értelmében az első kerettel, utóbbi pedig sajtóhírek szerint épp az említett vezetőket tájékoztatta arról, többé nem akar együtt edzeni a csapattal, engedjék eligazolni. 

    Kiderült az is, az előző szezont a Chelsea-nél töltő Joao Félix a Barcelonába vágyik – ám csak az al-Hilal fizetne neki annyit, amennyiért az Atlético is elengedné. Egyre jobb kérdés, mi lesz a néhány éve még szupertiniként beharangozott csatárral. 

    Köszönjük a mai figyelmet! Holnap ismét találkozunk.

  • A goal.com információi szerint az angol másodosztályban (Championship) szereplő Southampton ismét visszadobta a Liverpool – immár harmadik – ajánlatát, amit Romeo Laviáért tett a csapat. A szentek legalább 50 millió fontot szeretnének kapni a játékosért, akiért sajtóhírek szerint 45 milliót ajánlott legutóbb a Pool. A belga középpályás lehetséges távozását vetíti mindenesetre előre, hogy a bajnokság első fordulójában, a Sheffield Wednesday elleni bajnokin nemhogy nem lépett pályára, a keretbe sem került be... 

  • A BBC információi szerint egyre reálisabb forgatókönyv, hogy a Manchester Unitedtól elvágyódó Donny van de Beek a Real Sociedad játékosa legyen. A 26 éves középpályás, aki az elmúlt három évben nem tudott alapemberré válni az Old Traffordon, kész elfogadni a La Ligában szereplő együttes ajánlatát. A United úgyszintén hajlik az egyezségre. 

  • Az U21-es válogatott Tóth Milán az osztrák Sturm Graztól a Vasashoz szerződött – jelentette be az angyalföldi klub. 

    A döntésemnél szerepet játszott, hogy nagyon tetszett a Nagy Miklós sportigazgató által felvázolt szakmai koncepció. Új fejezet kezdődik az életemben új impulzusokkal, más a környezet is, hiszen a kisváros után egy tradicionális fővárosi klubhoz érkeztem. Bizakodóan állok az új kihívások előtt, mindent meg fogok tenni azért, hogy megfelelően beilleszkedjek és jól szerepeljen a csapat

    – idézte az új szerzeményt a Vasas honlapja. 

    Tóth a Szombathelyi Haladás színeiben mutatkozott be a profik között. Pályafutása alatt az NB II-es találkozókon, az osztrák másodosztályú mérkőzéseken és a kupameccseken összesen 85 alkalommal játszott és 26 találatot szerzett.

    Az U16-os és U19-es nemzeti meghívókat követően az U21-es válogatottban pályára lépett a Bulgária, a Szlovákia és a Litvánia elleni győztes összecsapáson, valamint szerepelt Dánia ellen is a korosztályos nemzeti csapatban.

  • A milánói együttes bejelentette a Bayern Münchentől elcsábított Yann Sommer szerződtetését. A 34 éves svájci kapus André Onana utódja lesz az előző idény Bajnokok Ligája-döntősénél. Sommer hároméves szerződést kötött az Interrel, míg az olaszok – sajtóhírek szerint – 7 millió eurót fizettek ki a játékjogáért cserébe a Bayernnek. 

  • Kócs-Washburn Erik Endrével és Ernest Romanchukkal is profi szerződést kötött a Debrecen – számolt be a piros-fehérek klubhonlapja.  

    Kócs-Washburn Erik Endre magyar–egyesült államokbeli kettős állampolgársággal rendelkező, 2003-as születésű szélső támadó. Idén januárban igazolt nevelőegyesületétől, a Chicago Fire csapatától a DVSC-hez, annak második csapatában szerepelt. A DVSC II-ben a tavaszi szezonban 7 gól és 8 gólpassz került neve mellé. fontos szerepet játszott abban, hogy a „kis Loki” az előkelő 4. helyen zárt az NB III. Keleti csoportjában.

    Ernest Romancsuk szintén 2003-as születésű, ukrán nemzetiségű ballábas belső védő. A Dinamo Kijev utánpótlásban nevelkedett, ahol az U19-es korosztályos együttesig jutott. A Debrecen felnőttcsapatában szereplő Oleksandr Romancsuk öccse. 

  • Lionel Messi már az Inter Miami színeiben varázsol, Kylian Mbappé átigazolási huzavonája egyre jobban elhúzódik, és immár az álomtrió harmadik tagjának is kifelé áll a szekere rúdja. A legfrissebb hírek szerint ugyanis Neymar jelezte a Paris Saint-Germain vezetőségének, hogy távozni szeretne a párizsi csapattól. Részletek itt.

  • A Hertha BSC bejelentette, hogy a 2023–2024-es idényre kölcsönadta elefántcsontparti válogatott labdarúgóját, Wilfried Kangát a Standard Liege-nek. A 25 éves támadó tavaly nyáron a Young Boystól került a kék-fehérekhez, Berlinben azonban finoman szólva sem váltotta meg a világot, 23 bajnokin mindössze két gólig jutott, igaz, mindössze négy olyan meccse volt, amit végig is játszott ezek közül... 

    Kanga szerződése 2026 nyaráig szól a Dárdai Pál vezette, a Bundesliga másodosztályában eddig két forduló alatt két vereséget szenvedő Herthánál.

  • A londoni klub bejelentése szerint a néhány hete a Santostól megszerzett Angelo Gabriel a Strasbourghoz kerül kölcsönbe. A 18 éves játékosért 15 millió eurót fizetett ki a Chelsea. 

  • Fabrizio Romano információja szerint a Sampdoria megállapodott a Barcával Estanis Pedrola átigazolásáról. A 19 éves támadó, aki jelenleg a B-csapat keretéhez tartozik, 3 millió euró ellenében igazol az olaszokhoz. A katalánoknak 7 milliós visszavásárlási záradékuk lesz, amit 2025 nyaráig érvényesíthetnek. Ha nem élnek vele, úgy Pedrola újabb klubváltása után az átigazolási díj 50 százaléka érkezik még a Barca számlájára. 

  • Teljes a bizonytalanság egyelőre Joao Félix jövőjét illetően. Az Atlético Madrid 23 éves portugál labdarúgója mindenképpen új csapatban szerepelne, de hiába vágyik az FC Barcelonába, nem Katalóniából, hanem a szaúdi al-Hilaltól érkezett értékelhető ajánlat érte. Utóbbival azonban mégis több probléma van.

    A portugál esetében a madridi folytatás már csak azért is nehezen elképzelhető, mert ő sem akar az Atléticóban szerepelni, és Diego Simeone vezetőedző sem számít rá. Pedig a támadót 2027 nyaráig köti szerződés az Atléticóhoz.

    Az O Jogo portugál lap értesülései szerint a fővárosi egyesület 15 millió euróért adná egy évre kölcsön Joao Félixet, ezt eddig egyedül az al-Hilal kínálta fel.

    Ugyanakkor az összeg hiába lenne önmagában megfelelő, az Atlético attól tart, hogy a futballista sokat veszít az értékéből a kevésbé jegyzett szaúdi ligában töltött idénye alatt. (A Transfermarkt szerint ez jelenleg 50 millió euró.) A szaúdi klub így kizárólag kivásárlás útján juthatna Joao Félix játékjogához, amelyhez viszont a játékos nem partner.

    A támadó az elmúlt fél évet Angliában, a Chelsea-nél töltötte, és sajtóhírek szerint most az FC Barcelonába vágyik. Ehhez azonban első lépésként el kellene érnie, hogy a 15 millió eurós, egy évre szóló bérleti díját csökkentsék, mert azt európai csapat aligha tudja/akarja kifizetni érte.

  • A The Athletic újságírója, David Ornstein úgy tudja, a Tottenham visszadobta a Bayern München legutóbbi ajánlatát Harry Kane-ért.

    Sajtóhírek szerint a német sztárcsapat elnöksége most azt fontolgatja, hogy további próbálkozások helyett inkább a Juventustól elvágyódó, 70 millió eurós árcédulát kapott Dusan Vlahovicsra veti ki a hálóját.

    A Tottenham agresszív tárgyalási stratégiájával érdekes helyzetbe kerülhet, ugyanis most 85-90 millió eurót kaphatott volna Kane játékjogáért – a csatárnak azonban az utolsó 12 hónapjába lép a szerződése, így jövő nyáron ingyen leléphet a Spurstől...

  • A Corriere dello Sport információi szerint a Rennes szeretné megszerezni az AS Roma rutinos középpályását, Nemanja Maticsot. A szerb labdarúgó 2 + 1 éves szerződést köthetne a franciákkal, akiknek 8 millió eurót kéne letenni Rómában a játékjogáért. 

    Mint korábban megírtuk, a José Moutinho vezette alakulat Scott McTominayra vetett szemet, akit anno épp a portugál menedzser hozott fel a Manchester United első keretéhez... 

    Igaz, utóbbi játékjoga picit többe kerülne, mint a Maticsért kapható 8 millió euró. Úgy 35-40 millióba. 

  • Sajtóhírek szerint az Olympique Marseille érdeklődését is felkeltette a magyar labdarúgó-válogatott támadója, Sallai Roland.

    Részletek itt! 

  • A Texasban futballozó Pávkovics Bencével erősítheti meg védelmét a labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas, miután Otigba Kenneth hetekre kidőlt a sorból – írja az nb1.hu. Az Egyesült Államok futballpiramisában a másodosztálynak megfelelő USL-ben szereplő El Paso hátvédje fél év után térhetne haza. 

    Pávkovics korábban U-válogatott volt, a Pécs és az MTK utánpótlása mellett az Újpest és a Debrecen felnőttcsapatában futballozott korábban. 

  • Roger Ibanez, az olasz élvonalbeli AS Roma védője Szaúd-Arábiában, az al Ahli csapatában folytatja pályafutását. A 24 éves védő négyéves szerződést köt a szaúdi klubbal az orvosi vizsgálatokat követően – jelentette Fabrizio Romano.

    A brazil védő fiatal kora ellenére veszi a Közel-Kelet felé az irányt, csapata pedig 28,5 millió eurót kap biztosan játékjogáért, amely összeg különböző kritériumok esetén 30 millió euróra nőhet. Ibanez így csatlakozik a Rijad Mahrez, Roberto Firmino, Allan Saint-Maximin és Franck Kessié fémjelezte szaúdi csapathoz.

  • A katalán Sport beszámolója szerint a Manchester City nemet mondott a Barcelona Bernardo Silváért és Joao Cancelóért tett ajánlatára is. A nehéz anyagi helyzetben lévő katalán együttes állítólag azzal próbálkozott, hogy mindkét portugált egy évre kölcsönveszi kötelező vásárlási opcióval, így pedig csak jövő nyáron kellett volna fizetni értük… A Citynél azonban erre a megoldásra nem nyitottak.  

  • A török TRT lap beszámolója szerint Jorginhót csábítja a Fenerbahce, az Arsenal 31 esztendős középpályása pedig nyitott is lenne a váltásra. A középpályás fél évvel ezelőtt a Chelsea-től igazolt az „ágyúsokhoz”, a Premier League ezüstérmesénél pedig 16 tétmeccsen lépett pályára tavasszal. 

    Az olaszt a több játéklehetőség reménye sarkalhatja leginkább a váltásra, főleg azután, hogy az Arsenal több mint 100 millió fontért szerződtette a posztjára Declan Rice-t a West Ham Unitedtól. 

  • Olasz sajtóhírek szerint az AS Roma szeretné megszerezni a Manchester United középpályását, Scott McTominayt. A 26 éves skót középpályás anno épp José Mourinho irányítása alatt mutatkozott be az MU felnőttcsapatában, így korábbi edzője kezei közé kerülne most vissza. 

    Apró probléma, hogy a United állítólag 40 millió font körüli összeget szeretne kapni saját nevelésű játékosáért, a rómaiaknak azonban ennyi pénzük egyetlen játékosra nincs. 

  • Az RMC Sport beszámolója szerint Kylian Mbappét hétfő 10 órára rendelte edzésre a PSG vezetősége, az ügy egyetlen igazi érdekessége, hogy a Luis Enrique vezette első keret tréningje viszont délután lesz...

    Mbappénak azon futballistákkal kell együtt készülnie, akiket a csapat korábban átadólistára tett, azaz a vezetőség nem számol velük. 

    A 24 éves csatár sajtóhírek szerint a szombati, Lorient ellen idénynyitón sem léphet pályára. 

    A PSG vezetői – Enrique állítólagos ellenjavaslata ellenére – így akarják kikényszeríteni, hogy Mbappé klubot váltson még az idén. 

  • A goal.com beszámolója szerint a Brighton japán szélsője, Mitoma Kaoru lehet a Manchester City következő igazolása. A 22 éves szélső remek idényt zárt a Brightonnál, oroszlánrészt vállalva abban, hogy a klub 6. lett a 2022–2023-as évadban. Most a Szaúd-Arábiába igazolt Rijad Mahrez örökébe léphetne a Bajnokok Ligája-győztesnél. A City állítólag a Crystal Palace-ban futballozó Michael Olise-szal együtt figyeli a japánt – kettejük közül pedig legalább az egyikért ajánlatot is tesz a PL-szezon jövő hétvégi rajtjáig. 

  • Persze nem az idősebbet, a Manchester Uniteddal anno triplázó Petert, hanem a Leicester Cityt több mint tíz éven át erősítő, a csapattal 2016-ban bajnokságot nyert Kaspert. A 36 éves, 93-szoros dán válogatott labdarúgót múlt nyáron vitte el a Nice, hiányát többen a Leicester kiesésének egyik fő okaként jelölték meg. Egy idény elteltével a Nottingham színeiben térhet vissza a Premier League-be: az együttes Keylor Navas kölcsönszerződésének lejártával keres új kapust, és egyelőre sem a manchesteri Dean Henderson, sem az arsenalos Matt Turner ügyében nem jutott előrébb, így került képbe a rutinos dán. 

  • A BBC szaúdi forrásokra hivatkozva azt írja, az al-Ittihad 60 millió eurós ajánlatra készül a Liverpoolban futballozó Mohamed Szalah játékjogáért. Az egyiptomi futballistának kétéves szerződést ajánlana a csapat, és összesen 180 millió eurót kereshetne, ha igent mond a megkeresésre. 

  • Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere igyekezett megcáfolni azon híreket, melyek szerint csapata portugál védője, Joao Cancelo azért maradt volna ki a vasárnapi, Community Shield-meccs keretéből, mert biztos lenne a távozása.

    Sokan úgy értelmezték a 29 éves játékos kihagyását, mint egyértelmű jele annak, hogy hamarosan a Barcelonához igazol. A tizenegyesekkel elvesztett Szuperkupa-találkozó után az újságírók meg is kérdezték erről Guardiolát, aki közölte, nem sportszakmai oka van a portugál mellőzésének, Cancelónak ugyanis családi okokból kellett Portugáliába utazni, ezért nem állt rendelkezésre az Arsenal ellen…

  • Fabrizio Romano úgy tudja, a Manchester United felvette a kapcsolatot az OGC Nice-szel, hogy Jean-Clair Todibo esetleges átigazolásának feltételeiről érdeklődjön. A transzferguru megjegyezte, ez nem jelent egyet a hivatalos ajánlattal, csupán a manchesteriek igyekeznek felkészülni arra az esetre, ha Harry Maguire távozna a keretből.

    Romano információi szerint Todibót a Juventus is figyeli. 

    A 23 éves francia bekk 2019-ben korosztályos szupertehetségként írt alá a Barcelonához, ám a katalánoknál nem tudta beverekedni magát a csapatba, többszöri kölcsönadás után 2021 nyarán került a nizzaiakhoz, akik 8,5 millió eurót fizettek érte. 

  • Ahogyan arra az elmúlt hetek nyilatkozatai alapján számítani lehetett, Yann Sommer számára fél év elteltével véget ért pályafutása müncheni szakasza: a 34 éves svájci kapus a Bayernt elhagyva az Interhez szerződik. Sommerhez állítólag ragaszkodott volna Thomas Tuchel vezetőedző Münchenben, ám Manuel Neuer felépülésével nem biztos, hogy elég játékidőhöz jutott volna – ellenben az Internél első számú kapus lesz. 

    A svájci futballista repülőgépe vasárnap délután landolt, a tervek szerint hétfő délelőtt az utolsó, klubváltásnál szükséges orvosi vizsgálaton is átesik, így 24 órán belül hivatalos lehet az átigazolása. 

  • Indul az új hét, indul a Futballbazár! Kövesse velünk a hazai és nemzetközi átigazolási híreket! 

Rovatok