Index Vakbarát Hírportál

Hiába a győzelem, újabb súlyos sérülés miatt aggódhatnak a Real Madridnál

2023. augusztus 13., vasárnap 07:49

Rájár a rúd a Real Madridra. Egy héttel azok után, hogy a világ egyik legjobb kapusának tartott Thibaut Courtois keresztszalag-szakadást szenvedett, nagy valószínűséggel Éder Militao, a brazil középhátvéd térde is kikészült. Mindez beárnyékolja a La Liga első fordulójában, Bilbaóban aratott 2–0-s győzelmet, az újonc Jude Bellingham gólját és káprázatos játékát.

A San Mamesben győzni mindig óriási fegyvertény, de most nem volt felhőtlen a Real Madrid-szurkolók öröme az Athletic Bilbao 2–0-s legyőzése után. Az első gólt Rodrygo szerezte, majd pedig a méregdrága, 100 millió eurós igazolás, Jude Bellingham is betalált, fantasztikus góllal mutatkozott be a madridiaknál.

Az 50. percben történt, hogy Éder Militao, a Madrid brazil középhátvédje sántítani kezdett a bal lábára, majd a földre rogyott, és orvost kért. Hosszas ápolás után saját lábán, de könnyek között hagyta el a játékteret.

Bellingham fantasztikus gólja 4:00-nál, Militao sérülése 5:40-nél

Carlo Ancelotti vezetőedző szerint a sérülés nem néz ki jól, akár keresztszalag-szakadás is lehet. Mindenesetre azonnal beküldte Militao helyére Antonio Rüdigert, a német válogatott középhátvédjét. Hogy mennyire súlyos a brazil sérülése, azt majd az alaposabb vizsgálatok döntik el.

Nincs szerencséje a Madridnak, egy hete kapusukat, Thibaut Courtois-t vesztették el keresztszalag-szakadás miatt. Őt most Andrij Lunyin, az ukrán válogatott kapusa helyettesítette, az eredményből kiindulva tökéletesen. 

Rovatok