Index Vakbarát Hírportál

Nagyobb Flick fájdalomdíja, mint a második legjobban fizetett európai kapitány fizetése

2023. szeptember 11., hétfő 15:45

A Kicker beszámolója szerint az állítólagos emberi tényezők mellett gazdasági szempontból is pokolian nehéz döntés lehetett Hans-Dieter Flick menesztése a német szövetség vezetőinek.

Mint arról beszámoltunk, Hans-Dieter Flick történelmet írt a német válogatott élén, igaz, nem olyan értelemben, mint szerette volna, ugyanis ő lett az első olyan szövetségi kapitány az elmúlt 123 évben, akit meneszteni kényszerült a labdarúgó-szövetség (DFB) vezetése.

A Kicker most azt írja, a DFB gazdaságilag is nagyon rosszul jön ki az ügyből, ugyanis Flick a legjobban fizetett edző volt az Európában dolgozó kapitányok közül, bónuszok nélkül évi 6,5 millió eurós apanázs ütötte a markát. Mivel a szerződése jövő nyárig, az Európa-bajnokság végéig szólt, így az abból hátramaradt időszakra ki kell fizetni az 58 éves edzőt, ami mintegy 4,5 millió eurós további kiadást jelent a szövetségnek.

Csak érdekesség képen ez több, mint a még mindig aktív kapitányok fizetési listáján második helyen álló francia Didier Deschamps gázsija (3,8 millió euró). Flick menesztésével egyébként az angol válogatottat irányító Gareth Southgate lett a legjobban fizetett kapitány, ő évente 5,8 millió eurót kap a munkájáért.

A Kicker szerint a Flicknek fizetendő „lelépési díj” nagyban befolyásolhatja az utódlás kérdését is. Az elmúlt 24 órában bedobott jelöltek közül Jürgen Klopp megszerzését nemcsak az teszi valószínűtlenné, hogy ki kéne vásárolni a liverpooli szerződéséből, hanem az Anfield Roadon keresett évi 18 millió eurós fizetése is.

Ellenben épp a fizetés szólhat Julian Nagelsmann mellett, akit bár szintén szerződés köt a Bayern Münchenhez – melynél tavasszal mentették fel a munkavégzés alól, helyére Thomas Tuchelt kinevezve –, a bajorok évi 7 millió euró kifizetésétől szabadulnának meg az elengedésével.

A német sportlap mindenesetre megjegyzi, bárki is legyen a befutó, nehéz elképzelni, hogy a bére ne tenne ki több millió eurót, így pedig a hazai rendezésű Európa-bajnokságig Flick fizetésével együtt alaposan le lesz terhelve a német szövetség kasszája.

Rovatok