Index Vakbarát Hírportál

A Fradi kirúgott orosz edzője állítja, nagy szerepe van az EKL-csoportkörbe jutásban

2023. szeptember 14., csütörtök 13:48

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros labdarúgócsapatának júliusban menesztett edzője egy orosz lapnak adott interjút, melyben elmondta: nagy szerepe van abban, hogy az FTC bejutott a konferencialiga csoportkörébe, míg nevéhez köthető ifj. Lisztes Krisztián felfedezése is.

A 60 éves, jelenleg munkanélküli orosz szakembert a júliusi, kudarcba fulladt KÍ Klaksvík elleni BL-selejtező után rúgta ki posztjáról a Ferencváros vezetősége, de a hírek szerint Csercseszov még mindig nem emésztette meg a dolgokat. A Fradi korábbi edzője ezúttal egy orosz lapnak adott interjút, melyben hangsúlyozta: a feröeri csapat elleni kudarc mindössze egy szerencsétlen mérkőzés volt, és nem érti, miért rúgták ki közvetlenül utána, még a mérkőzés estéjén. 

„Volt egy nevetséges meccs, amire nem számítottam. Annak a vereségnek nem volt előjele. A Ferencváros további eredményei azonban azt mutatják, a csapat jó pályán volt. Ha nem ez lenne a helyzet, nehéz lett volna ilyen sok találkozót megnyerni” – nyilatkozta Csercseszov. Az orosz szakember kiemelte, a Ferencváros menetelése az Európa-konferencialiga selejtezőjében többek között annak a Varga Barnabásnak köszönhető, aki a csapat nyári szerzeménye volt még regnálása alatt, és ő maga is ragaszkodott szerződtetéséhez.  

Az Eintracht Frankfurt nemrég bejelentette, hogy megvásárolta Lisztes Krisztiánt. Amikor az asszisztenseim és én megérkeztünk a Ferencvárosba, az akkor tizenhat éves srác nem álmodott az első csapatról

– szögezte le az orosz szakember, majd hozzátette: most pedig ő a magyar labdarúgás felemelkedő csillaga, leendő Bundesliga-játékos, aki jövő nyáron csatlakozhat a Frankfurthoz.

Rovatok