Index Vakbarát Hírportál

A Girona hátát nézi a Real Madrid és a Barcelona is

2023. szeptember 28., csütörtök 07:41

A Girona és a Real Madrid is kihasználta a Barcelona keddi pontvesztését a La Ligában, így mindketten megelőzték az eddigi éllovast a tabellán.

A katalán kiscsapat a Villarreal otthonában lépett pályára szerdán, és a második félidő elején Dani Parejo büntetőjével hátrányba kerültek.

Jött azonban a Real Madrid- és Barcelona-kiszemelt Sávio előkészítése után Artem Dovbik egyenlítése, majd Éric García találata, ezzel együtt pedig a fordítás és a 19 megszerzett pontnak köszönhetően az élre állás.

A Real Madrid a Las Palmast fogadta, és az első félidő ráadásában Brahim Díaz góljával került előnybe. A fordulást követően Rodrygo passzából Joselu állította be a 2–0-s sikert.

Ezzel a két eredménnyel a korábban éllovas, kedden botló Barcelona (17 pont) visszacsúszott a harmadik helyre a La Liga tabelláján. 

Olaszországban a Milan hátrányból fordított a Cagliari vendégeként (1–3), az Inter viszont hiába vezetett, kikapott otthon a Sassuolótól, ezzel már csak a Manchester City hibátlan az európai topligákban. 

Ennek köszönhetően a Milan beérte pontszámban a városi riválisát, a derbin kiütéssel nyerő fekete-kékek viszont héttel jobb gólkülönbségükkel továbbra is vezetik a tabellát.

Nápolyban örülhettek a szurkolók, a csapat 4–1-re megverte az Udinesét, a csapattal összekülönböző Victor Osimhen pedig gólt szerzett.

Rovatok