Index Vakbarát Hírportál

Az eddigi legkeményebb erőpróba vár Szoboszlai Dominikékra

2023. szeptember 29., péntek 14:41

A magyar válogatott csapatkapitányát, Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató Liverpool londoni vendégjátéka emelkedik ki az angol labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójának programjából, Jürgen Klopp vezetőedző együttese ugyanis szombat este a negyedik Tottenham Hotspur otthonában szerepel.

Szoboszlai a nyári átigazolását követően hamar közönségkedvenccé vált Liverpoolban, miután a Vörösök összes eddigi bajnoki mérkőzését végigjátszotta, az Európa-ligában és a Ligakupában pedig csereként beállva tett hozzá sokat a csapat játékához. A 22 éves középpályás szerda este a Leicester City ellen 3–1-re megnyert Ligakupa-meccsen is a kispadról szállt be 1–1-es állásnál, öt perccel a pályára lépése után pedig hatalmas gólt rúgott 17 méterről.

Lenyűgöző és nagyon okos, miközben kedves is, így mindenkihez közel áll” – mondta magyar játékosáról Jürgen Klopp vezetőedző a szombati meccs előtt. „Megvan a karizmája, ráadásul nagyon örült, hogy idejött, amit jó látni. Még soha nem futballozott azon a poszton, amelyen most játszik, de együtt tanulunk. Élvezet vele dolgozni”.

A Premier League mostani kiírásában a Liverpool még nem találkozott igazán erős riválissal, a komoly gödörben lévő Chelsea, valamint a hetedik West Ham United és a nyolcadik Newcastle United ugyanis ebben az idényben egyelőre le van maradva az első négy helyezettől.

A Poolnak kizárólag kellemes emlékei vannak a Tottenhamről az elmúlt hat évből, a Spurs ugyanis tétmérkőzésen legutóbb 2017 októberében tudta legyőzni a Vörösöket. A Liverpool 2019-ben ráadásul éppen a Tottenhammel játszotta a Bajnokok Ligája fináléját, melyet 2–0-ra megnyert. A PL-ben az előző 11 egymás elleni találkozójukból három döntetlen mellett nyolcat nyert meg a Liverpool, amelyre ennek ellenére nem vár könnyű feladat szombat este.

A Spurs a nyáron kinevezett Ange Postecoglu vezetőedző irányításával jól kezdte a szezont, egyelőre veretlen, az elmúlt hétvégén pedig az ősi rivális Arsenal vendégeként játszott 2–2-es döntetlent. A Tottenham a Ligakupában már nem érdekelt, így a héten nem játszott mérkőzést, azaz pihentebben várja a Liverpool elleni rangadót.

Az angol élvonal másik magyar válogatott futballistája, Kerkez Milos és a PL-ben még nyeretlen, de a Ligakupában továbbjutott Bournemouth szintén szombaton lép pályára: a délutáni programban az előző kiírásban ezüstérmes, most ötödik Arsenalt fogadja.

A címvédő és hibátlan mérleggel listavezető Manchester City ezúttal a 16. Wolverhampton vendége lesz, míg a remekül rajtoló, harmadik Brighton a hatodik Aston Villához látogat.

Premier League, 7. forduló:

szombat:

vasárnap:

hétfő:

(MTI)

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok