Index Vakbarát Hírportál

A freiburgi csapatorvos szerint Sallai Roland is lemarad a novemberi Eb-selejtezőkről

2023. október 27., péntek 01:31

Az SC Freiburg csapatorvosának első diagnózisa minimum négyhetes kihagyást jósol Sallai Roland számára. A német együttesben légióskodó támadót csütörtök este, a Topolya elleni Európa-liga meccs 23. percében kellett lecserélni, miután szúró fájdalmat érzett a combjában. Amennyiben Helge Eberbach-nak igaza van, úgy Sallainak ki kell hagynia a magyar válogatottra váró novemberi kulcsfontosságú Európa-bajnoki selejtezőket, azokig ugyanis már csak három hét van...

Az első diagnózis alapján nincs nagy baj, de így is legalább négyhetes kihagyás várhat Sallai Rolandra, a Freiburg magyar válogatott labdarúgójára. Minderről a német együttes vezetőedzője, Christian Streich beszélt a Szerbiában megvívott, Topolya SC elleni 3–1-es győzelmet követő sajtótájékoztatón. 

A csapatorvos izomsérülést gyanít, így az első becslések szerint négy hetet kell majd hagynia Rolandnak. Remek formában játszott, így rendkívül fájó a kiesése. Ám fontos kiemelni, az első diagnózisról van szó...

– mondta az 58 esztendős szakember, ami a magyar labdarúgó-válogatott szempontjából a legkevésbé sem bíztató. 

Nemzeti együttesünk november közepén lép pályára az Európa-bajnoki selejtezősorozatból hátramaradt utolsó két tétmérkőzésén, 16-án előbb a csoportutolsó Bulgária vendége lesz Szófiában, majd három nappal később a Puskás Arénában fogadja Montenegrót. Azaz mindössze három hét múlva... 

Vagyis, ha a Freiburg csapatorvosának igaza van, úgy az elmúlt hónapokban remekül teljesítő, Csehország, majd Szerbia ellen is gólt szerző Sallaira sem számíthat Marco Rossi szövetségi kapitány az említett meccseken. 

Mindez tényleg kisebb katasztrófával érne fel, miután szerdán biztossá vált, a válogatott támadószekciójának másik alappillére, az Eb-selejtezősorozatban négy találatával a csapat házi gólkirályának számító Varga Barnabás sem állhat a csapat rendelkezésére novemberben. 

Múlt héten az 56-szoros válogatott  Fiola Attiláról derült ki, hogy bokasérülés miatt nem játszhat a novemberi meccseken, míg a védelem oszlopának számítóWilli Orbán  a szeptemberi, Csehország elleni felkészülési mérkőzésen szenvedett térdsérülést, és bár német sajtóhírek szerint jól halad a rehabilitációja, egyáltalán nem biztos, hogy a szófiai meccsre bevethető állapotba kerül. 

Nemzeti csapatunknak a novemberi két találkozón összesen egy pontot kell szereznie ahhoz, hogy kvalifikáljon a 2024-es németországi Európa-bajnokságra, négy vagy hat ponttal pedig a csoportgyőzelmet is bebiztosíthatja. Utóbbi esetben pedig arra is lehet esélye, hogy a december 2-ai, hamburgi sorsoláson első kalapos legyen, így pedig – papíron – gyengébb ellenfelekkel kelljen szembenéznie a kontinenstornán. 

Rovatok