Index Vakbarát Hírportál

Megvan Szoboszlai első és második gólpassza a Liverpoolban

2023. október 29., vasárnap 15:48

Az angol labdarúgó Premier League 10. fordulójában a Liverpool a Nottingham Forestet látta vendégül. A hazaiaknál ott volt a kezdőben Szoboszlai Dominik, aki két gólpasszal is segítette csapatát, amely 3–0-s győzelmet aratott az Anfield Roadon.

Ahogy arról beszámoltunk, Jürgen Klopp csütörtökön pihenőt adott Szoboszlai Dominiknek, a magyar válogatott csapatkapitánya a kispadról nézte végig, ahogy csapattársai 5–1-re kiütötték a francia Toulouse-t az Európa-liga csoportkörében. Ez volt az első meccs a szezonban, amelyen Szoboszlai nem lépett pályára a Poolban.

Nem úgy vasárnap délután a Nottingham Forest ellen, ahol visszatért a kezdőbe a magyar játékos.

A Liverpool rögtön az elején magához ragadta a kezdeményezést, ahogy várható volt, a Nottingham Forest mély védekezésre és kontrákra rendezkedett be az Anfield Roadon. A házigazdának bő fél óra kellett, hogy feltörjék a vendégek védelmi állásait: a 31. percben Mohamed Szalah ugratta ki Darwin Núnezt a tizenhatoson belül, az uruguayi csatár lövését még védte Matt Turner, Diogo Jota azonban az üres kapuba pofozta a kipattanót. (1–0)

Alig négy perccel később megduplázta előnyét a Liverpool: Szalah ezúttal Szoboszlait ugratta ki a tizenhatoson belül, a magyar válogatott középpályás az alapvonalról lőtte középre a labdát, az érkező Darwin Núnez közvetlen közelről lőtt a hálóba. (2–0)

Szoboszlai Dominik gólpassza a Nottingham Forest ellen

A második félidőben érthetően kicsit visszább vett a Liverpool, de így is uralta a játékot, többet volt a labda a hazai csapatnál.

Szoboszlai nagy meccse lett ez a mai, a 77. percben újabb gólpasszt osztott ki.

Saját tizenhatosa közeléből vágta előre a labdát Mohamed Szalah irányába, a Nottingham Forest kapusa messze kijött kapujából, de elszámította magát, nem tudta elfejelni a labdát. Az egyiptomi szélső köszönte szépen, átvette a labdát, és az üres kapuba gurított. (3–0)

Szoboszlai Dominik második gólpassza a Nottingham Forest ellen

A Liverpool győzelmével átmenetileg a harmadik helyre jött fel a tabellán. A Premier League szombati mérkőzéseiről itt olvashatnak.

PREMIER LEAGUE
10. FORDULÓ
Liverpool
–Nottingham Forest 3–0 

További vasárnapi eredmények
West Ham United–Everton 0–1
Brighton–Fulham 1–1
Aston Villa–Luton 3–1

Rovatok