Index Vakbarát Hírportál

18 millió forintot fizetnének Szoboszlai csapattársának édesapjáért

2023. október 30., hétfő 16:44

A rendőrség mellett most már a katonaság is nagy erőkkel keresi Luis Díaz édesapját, akit szombaton raboltak el Kolumbiában. A nyomravezetői díj összege 40 ezer font, átszámítva közel 18 millió forint – jelentette a rendőrséget vezető tábornok, William René Salamanca Ramírez.

Ahogy korábban már megírtuk: az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool támadójának, Luis Díaznak a szüleit szombaton hazájukban rabolták el fegyveresek. Édesanyját, Cilenis Marulandát szombaton már megtalálták Barracasban, de édesapja hollétéről egyelőre nincsen biztos információ.

Vasárnap Kolumbia északi részén több mint 120 katona és a rendőrség kereste Luis Manuel Díazt. A hadsereg közölte: utakat zártak le, továbbá motorosok, helikopterek, pilóta nélküli eszközöket és egy radarral felszerelt repülőgépet is bevetettek a Liverpool-játékos édesapjának megtalálására.

A kolumbiai hatóságok nem közöltek részleteket az emberrablásról, de a helyi média szerint Díaz szüleit fegyveres férfiak vitték el motorkerékpáron egy benzinkútnál szülővárosukban, Barrancasban, amely La Guajirában, az ország északi régiójában található.

Gustavo Petro kolumbiai elnök kijelentette: „minden állami erőt bevetettek", hogy megtalálják Díaz apját.

Közben napvilágot az is, hogy Luis Díaz nem tért haza a történtek helyszínére, hanem Angliából várja az emberrablás fejleményeit, és bízik abban, hogy a kolumbiai hatóságok épségben megtalálják az édesapját.

Közben felröppentek már olyan hírek is, miszerint Luis Manuel Díazt előkerülhetett, ezt azonban a hatóságok egyelőre nem erősítették meg.

Az esemény végül komolyan befolyásolta a Liverpool vasárnapi, Nottingham Forest (3–0) elleni mérkőzését, amelyen Szoboszlai Dominik két gólpasszt is jegyzett.

Díaz ugyanis emiatt nem került be a meccsre nevezett keretbe, társai viszont többször is kifejezték együttérzésüket csapattársuk mellett.

Többek között azzal, amikor a portugál válogatott Diogo Jota megszerezte az első gólt, felmutatta hiányzó csapattársának mezét.

A kolumbiai szélsőt Szoboszlai Dominik is támogatta, „Nem vagy egyedül” – írta a közösségi médiában a magyar válogatott kapitánya. 

Rovatok