Index Vakbarát Hírportál

Az utolsó értékét is elveszíti a pocsék helyzetben lévő rekordbajnok?

2023. november 4., szombat 14:00

Továbbra sem jó a helyzet a holland rekordbajnoknál, az Ajaxnál most épp a legértékesebb futballista, Steven Bergwijn januári eladását fontolgatják.

A nyári távozások mellett hiába érkezett közel 110 millió euróért cserbe utánpótlás a gárdához, egyelőre nehezen áll össze a csapat, és bár egy elmaradt meccs megnyerésével legalább már az utolsó helyről elmozdult az együttes, azért így sem jó a helyzet. 

Az amszterdamiak szeretnék a télen megerősíteni a keretüket, de ehhez előbb pénzforrást kell találni, a Voetball International szerint pedig a „romeltakarítási művelet” fő lépése Steven Bergwijn értékesítése lehet.

A 26 éves szélső tavaly nyáron klubrekordot jelentő 31,25 millió euróért érkezett a Tottenhamtől, viszont a gyenge szereplés az ő piaci értékét is lenyomta, már csak 20 millióra taksálja őt a Transfermarkt.

Jól mutatja a helyzetet, hogy ezzel együtt is Bergwijn az Ajax keretének legértékesebb futballistája.

Érdeklődés mindenesetre van iránta, méghozzá tőkeerős csapatok személyében, a holland lap szerint szaúdi, katari és emírségekbeli gárdák is vinnék a szélsőt, akinek ugyancsak csábító lehet a közel-keleti fizetés.

Aztán már csak az a kérdés, hogy az érte kapott összeget sikerül-e megfelelően felhasználni a rekordbajnoknál...

Rovatok