Index Vakbarát Hírportál

Teljes a káosz, még mindig nincs helyszíne a bolgár–magyar Eb-selejtezőnek

2023. november 11., szombat 14:55

Továbbra sem lehet tudni, hol rendezik a Bulgária–Magyarország labdarúgó-Európa-bajnoki selejtezőt. A legutóbbi helyszínnek kijelölt Plovdiv polgármestere bejelentette, hogy ott lesz a mérkőzés, ám a legnagyobb bolgár sportlap szombaton délután azt írta, mégsem Plovdivban lép pályára Marco Rossi csapata.

Ahogy arról beszámoltunk, hétfőn derült ki, hogy Szófia helyett Plovdivban rendezik a Bulgária–Magyarország Eb-selejtezőt. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) azt írta: a bolgár szövetség biztonsági okokból változtatta meg a mérkőzés helyszínét és időpontját, valamint arról is döntött, hogy nézők nélkül rendezik meg a találkozót.

Az MLSZ a szurkolók segítségére sietett, visszatéríti a jegyek árát, valamint közbenjár a pórul járt drukkerek kárpótlásának érdekében. Időközben Marco Rossi szövetségi kapitány kihirdette a magyar válogatott keretét. Csütörtökön az Indexen is írtunk arról, hogy Plovdiv polgármestere hivatalos levelet kapott arról, hogy a helyi stadion kivitelezője nem ajánlja, hogy Plovdivban rendezzék meg a mérkőzést.

A kivitelező azt írta, hogy az említett időszakban készíti el a tetőszerkezet egy részét, ezért nem tudja garantálni az építkezés, s így több szektor és a külső infrastruktúra biztonságát sem. A levél kitér arra is, hogy a létesítmény jelenleg alkalmatlan az UEFA minősítése szerint egy ilyen mérkőzés lebonyolításához, mert a világítás sem felel meg a követelményeknek.

Pénteken a bolgár szövetség elnöke egyeztetett a kivitelezővel és a rendőrséggel is, ám döntést nem tudtak hozni a plovdivi rendezéssel kapcsolatban. A Nemzeti Sport péntek délután arról írt, hogy a plovdivi polgármester bejelentette, mégis a városban rendezik a találkozót... A kivitelező cég vezetője is megszólalt, és nem vállalta a felelősséget a biztonságos lebonyolításért.

Hogyan tovább?

Az egyik legnagyobb bolgár sportlap, a sportal.bg szombat délután azt írta, újabb csavar került a történetbe, és a polgármester szavaival ellentétben mégsem Plovdivban csap össze a bolgár válogatott a magyarral. 

Potenciális helyszínként Razgrad került szóba: a Ferencvárossal az elmúlt években többször találkozó Ludogorec stadionja, a Huvepharma Arena alkalmas lehet az Eb-selejtező lebonyolítására.

A bolgár szövetség a legfrissebb hírek szerint hétfőre ígért döntést és tájékoztatást a mérkőzés helyszínéről.

Európa-bajnoki selejtezők, a további program

November 16., csütörtök

18:00: Bulgária–Magyarország

20:45: Montenegró–Litvánia

November 19., vasárnap

15:00: Magyarország–Montenegró

15:00: Szerbia–Bulgária

ÖN SZERINT MI LESZ A MAGYAR VÁLOGATOTT SORSA AZ EB-SELEJTEZŐKÖN?

A G CSOPORT ÁLLÁSA                     
1. MAGYARORSZÁG 6 4 2 11–4   7 14
2. Szerbia 7 4 1 2 13–7   6 13
3. Montenegró 6 2 2 2  6–8 –2   8
4. Litvánia 7 1 3 3  8–12 –4   6
5. Bulgária 6 2 4  3–10 –7   2

Rovatok