Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai Dominik: Legutóbb az U12-es bajnokságban tapasztaltam ehhez hasonlót

2023. november 13., hétfő 11:08

Vasárnap délután a Liverpool labdarúgócsapata – Szoboszlai Dominikkel a kezdőcsapatban – 3–0-ra legyőzte a Brentfordot a bajnokságban, ezzel javítva múlt heti botlását. A mérkőzés után a Sportal az öltözőfolyosón szólaltatta meg a magyar válogatott csapatkapitányát, aki többek között arról beszélt, véleménye szerint mennyire szürreális a helyzet a Bulgária–Magyarország Eb-selejtező kapcsán.

Mint arról az Index helyszíni riportjában beszámolt, magabiztos győzelmet aratott a Liverpool a bajnokságban, Jürgen Klopp csapata 3–0-ra győzött a Brentford ellen. A kezdőcsapatban helyet kapott Szoboszlai Dominik is, aki most ugyan nem játszotta végig a mérkőzést, de a lényegi részét a pályán töltötte, kivéve részét a győzelemből. 

A mérkőzés után a Sportal az öltözőfolyosón szólaltatta meg a 23 éves középpályást, aki kiemelte, az eredmény ellenére rendkívül kemény munka volt megszerezni a három pontot. Mint elmondta, a kulcs az volt, hogy a két érvénytelenített találat után még az első félidőben összejött a vezetés, de ezután sem roppant össze a Brentford.

Itt mindig 90 percen keresztül kell küzdeni 

– tette hozzá Szoboszlai. A magyar válogatott csapatkapitánya arról is beszélt, nem izgult, amikor csapattársa potenciális piros lapját vizsgálta a videobíró, mivel egyrészt nem ismeretlen számukra, hogy emberhátrányban futballozzanak, másrészt úgy látta, hogy Endo becsúszása nem ért piros lapot. 

A lap megérdeklődte Szoboszlainál, mint játékos hogyan látja a Bulgária elleni, kulcsfontosságú mérkőzés körül kialakult helyzetet. Mint ismert, néhány nappal a találkozó előtt még mindig nem tudni biztosan, megrendezik-e egyáltalán a mérkőzést. 

Éppen ezek a hírek azok, amelyekkel nekünk, játékosoknak tilos foglalkoznunk! Bízom benne, hogy egyik csapattársam sem agyal ezen túl sokat, úgy kell hozzáállni, hogy két kőkemény meccs vár ránk, amelyeken hat pontot kell szereznünk. Nem foglalkozunk azzal, hogy végül milyen döntés születik a Bulgária elleni meccsről. A lényeg: ha esetleg elmarad a meccs, akkor úgy jutunk ki az Európa-bajnokságra, ha pedig pályára lépünk, akkor úgy. Csütörtök este már Eb-résztvevőnek kell lennünk, semmi más nem számít

– fejtette ki Szoboszlai.

A Liverpool középpályása hozzátette, talán az U12-es bajnokságban fordult vele utoljára elő, hogy nem tudta vasárnap, csütörtökön megrendezik-e a mérkőzést, de semmi értelme most ezzel foglalkozni, csak a saját teljesítményükre kell koncentrálni. 

A magyar labdarúgó-válogatott játék nélkül kvalifikál a jövő nyári Európa-bajnokságra, amennyiben nem rendezik meg végül a csütörtök esti mérkőzést. A hátralévő két találkozón összesen egy pontot kell szereznie Marco Rossi csapatának ahhoz, hogy megváltsa jegyét a kontinenstornára. A Bulgária elleni mérkőzés után vasárnap, a Montenegró elleni hazai összecsapással zárul a mieink számára a selejtezősorozat. 

Európa-bajnoki selejtezők, a további program

November 16., csütörtök

18:00: Bulgária–Magyarország

20:45: Montenegró–Litvánia

November 19., vasárnap

15:00: Magyarország–Montenegró

15:00: Szerbia–Bulgária

ÖN SZERINT MI LESZ A MAGYAR VÁLOGATOTT SORSA AZ EB-SELEJTEZŐKÖN?

A G CSOPORT ÁLLÁSA                     
1. MAGYARORSZÁG 6 4 2 11–4   7 14
2. Szerbia 7 4 1 2 13–7   6 13
3. Montenegró 6 2 2 2  6–8 –2   8
4. Litvánia 7 1 3 3  8–12 –4   6
5. Bulgária 6 2 4  3–10 –7   2

Rovatok