Index Vakbarát Hírportál

Erőszakba csaptak át a bolgár–magyar alatti tüntetések

2023. november 17., péntek 06:41

Közel negyven személyt vettek őrizetbe, öt rendőr, valamint több mint húsz szurkoló megsérült a csütörtöki bolgár–magyar labdarúgó-Európa-bajnoki selejtező előtti és alatti utcai összecsapásokban Szófiában.

A bolgár hatóságok közlése szerint négyen súlyos sérülésekkel kerültek kórházba. A Bolgár Labdarúgó-szövetség elleni tüntetések – ami miatt eleve zárt kapus volt a magyarok elleni találkozó – erőszakba csaptak át. A tömeg autókat gyújtott fel, a rendőrség vízágyút vetett be és több tiltott tárgyat – például pirotechnikai eszközöket, jelzőpisztolyokat – foglalt le – írja az MTI.

A bolgár rendőrség vízágyúval osztatja a tüntető szurkolókat a stadion mellett

Drámai pillanatokban bővelkedett már a kezdő sípszó előtti néhány nap is, sokáig nem volt biztos, hogy egyáltalán meg lehet-e tartani a mérkőzést, ahogyan az sem, hogy hol. A találkozó végül ennél is fordulatosabbra sikeredett.

A magyar válogatott a mérkőzés jelentős részét uralta, a 90 perc végén mégis a bolgárok vezettek 2–1-re. A hosszabbítás legvégén jött a dráma, Szoboszlai Dominik a 97. percben tekert a kapu felé egy szabadrúgást, amelyet Alex Petkov a saját kapujába csúsztatott.

A 2–2-es döntetlen azt jelenti, hogy az utolsó mérkőzéstől függetlenül a magyar labdarúgó-válogatott kijutott a 2024-es Európa-bajnokságra. Az utolsó, Montenegró elleni hazai meccsen a mieink a csoportgyőzelemért léphetnek pályára.

A mérkőzés főszereplőinek értékelését ide kattintva olvashatja el.

Rovatok