Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlaival olyasmi történhet, mint profi pályafutása alatt még soha

2023. november 29., szerda 13:05

A Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool és a Sallai Rolandot szerepeltető SC Freiburg is már csütörtökön bebiztosíthatja továbbjutását a labdarúgó-Európa-liga csoportköréből, ehhez már egy pont is elég mindkét csapat számára.

A Liverpool a legutóbbi fordulóban meglepő vereséget szenvedett Toulouse-ban, ám így is vezeti csoportját, és a sereghajtó Linz ellen nem okozhat számára gondot a továbbjutást jelentő pont begyűjtése – írja a Magyar Távirati Iroda.

Jürgen Klopp az El-ben rendre felforgatott kezdőcsapatot küld a pályára, ráadásul együttese a hétvégén kiélezett rangadót vívott a Manchester Cityvel (1–1), így szinte biztosan több, a bajnokságban stabil kezdőjátékosa a kispadon kezd majd, köztük várhatóan a magyar válogatott csapatkapitánya is. A 23 éves középpályásnak az eddigi négy csoportmeccsen 86 játékperc jutott a pályán, a Toulouse elleni hazai meccsen pedig be sem szállt egy hónappal ezelőtt.

Érdekesség, hogy bár Szoboszlai 2022 tavaszán elődöntőig menetelt az El-ben korábbi csapatával, az RB Leipziggel, még sosem volt aktív részese a második számú európai kupasorozatban egy csoportkörös továbbjutásnak. A Leipziggel anno a BL-kvartettjükből estek ki, míg a 2018–2019-es idényben, mikor a Salzburg 16 közé jutott a sorozatban, ősszel még nem volt kerettag.

Szoboszlaival kapcsolatban nemrég csapattársa, Mohamed Szalah fogalmazott meg dicsérő szavakat, kijelentve, valóban jól kezdte a Mersey-parti karrierjét, de nem szabad rá túlzott nyomást tenni.

Nagyon jól kezdett, de nem akarok rá nagy terhet rakni, csak játsszon, és élvezze a futballt. Még mindig csak egy kölyök, aki néhány hónapja érkezett hozzánk. Ha jól játszik, akkor jól játszik, ennyi, csak folytassa így. A Liverpoolnál hatalmas a szurkolói elvárás a csapattal szemben, ami terhet rakhat a játékosokra

mondta az egyiptomi szélső.

A Freiburg nem számíthat a sérült Sallai Rolandra csütörtökön, amikor az Olimpiakoszt fogadja. A német együttes 9 ponttal áll a kvartett élén, jobb gólarányával megelőzve a West Ham Unitedet, a harmadik Olimpiakosznál pedig 5 ponttal gyűjtött többet, ami azt jelenti, hogy a döntetlen már elég számára a továbbjutáshoz.

A szintén magyar válogatott Bolla Bendegúz csapata, a svájci Servette pontosan olyan helyzetben van, mint az Olimpiakosz az A csoportban, ugyanis 4 ponttal a harmadik a G jelű négyesben, melyben az első és a második helyen álló Slavia Praha és AS Roma egyaránt öt ponttal van előtte. A Servette a Romát fogadja az ötödik körben, és ha nem tudja legyőzni Jose Mourinho tanítványait, akkor elbúcsúzik az El-től.

Slavia és az AS Roma ellen is kijött az ellenfelek nagyobb nemzetközi rutinja, annak viszont örülök, hogy a válogatottszünet előtti utolsó El-meccsünkön végre összejött a győzelem. Reálisan nézve a harmadik hely lehet számunkra a cél a csoportban. A csehek és az olaszok kilenc-kilenc ponttal nagyon elhúztak, míg nekünk négy van négy kör után. Szerintem a klubnál sem lennének elégedetlenek, ha eljutnánk az Európa-konferencialiga tavaszi play offjába

– mondta a párharccal kapcsolatban a tizennégyszeres magyar válogatott szárnyvédő az Indexnek adott exkluzív interjúban, melyben szóba került az Európa-bajnoki kvalifikáció és az azt követő ünneplés is.

A Panathinaikosz – amely nem nevezte a csoportkörre magyar középpályását, Kleinheisler Lászlót – győzelmi kényszerben lép majd pályára a Villarreal vendégeként, mely egy hellyel és két ponttal előzi meg a harmadik görög gárdát az F csoportban, viszont egy meccsel kevesebbet játszott nála. Azaz ha a Panathinaikosz nem tud nyerni, akkor szinte biztosan nem jut tovább a második számú sorozat kieséses szakaszába.

Az Európa-ligában a csoportok győztesei bejutnak a nyolcaddöntőbe, a másodikok pedig a Bajnokok Ligája csoportharmadikjaival csapnak majd össze a legjobb 16 közé kerülésért. A kvartettek harmadik helyezettjei átkerülnek a konferencialiga kieséses szakaszába – emlékeztet az MTI.

(MTI/Index)

LABDARÚGÁS, EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
A csoport
SC Freiburg (német) – Olimpiakosz (görög) 18.45
Topolya SC (szerbiai ) – West Ham United (angol) 18.45     
Az állás: 1. Freiburg 9 pont (12–5), 2. West Ham United 9 (7–4), 3. Olimpiakosz 4, Topolya 1

E csoport
Liverpool FC (angol) – LASK Linz (osztrák) 21.00
Toulouse (francia) – Royale Union Saint-Gilloise (belga) 21.00
Az állás: 1. Liverpool 9 pont, 2. Toulouse 7, 3. Royale Union Saint-Gilloise 4, 4. LASK Linz 3

G csoport
Servette FC (svájci) – AS Roma (olasz) 21.00
Sheriff Tiraspol (moldovai) – Slavia Praha (cseh) 21.00
Az állás: 1. Slavia Praha 9 (10–2), 2. AS Roma 9 (8–3), 3. Servette 4, Sheriff Tiraspol 1

(Borítókép: Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Rovatok