Index Vakbarát Hírportál

Sallai visszatért és kiütéses győzelemből vette ki a részét Freiburgban

2023. november 30., csütörtök 23:50

Sallai Roland csapata, a német SC Freiburg házigazdaként 5–0-ra nyert az Olimpiakosz ellen csütörtökön a labdarúgó Európa-liga csoportkörének ötödik fordulójában, ezzel biztosította továbbjutását. A magyar válogatott támadó több mint egy hónapos kihagyás után tért vissza csereként beállva a görögök ellen.

Az osztrák csatár, Michael Gregoritsch mesterhármassal és egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez – emelte ki a Magyar Távirati Iroda. Sallai a 78. percben lépett pályára. A 46-szoros magyar válogatott futballista bő egy hónapja, a Topolya otthonában lejátszott Európa-liga-meccsen szenvedett részleges combizomszakadást.

A csoport másik meccsén a West Ham United – Tomas Soucek 89. percben szerzett góljával – 1–0-ra győzött a Topolya SC otthonában. A házigazdáknál Sós Bence a 86. percben állt be. A londoniak szintén továbbjutottak az A csoportból.

Jobb gólkülönbségével az utolsó játéknap előtt a Freiburg vezeti a kvartettet.

Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool LASK Linz elleni mérkőzéséről itt olvashat!

Az Európa-ligában a csoportok győztesei bejutnak a nyolcaddöntőbe, a másodikok pedig a Bajnokok Ligája csoportharmadikjaival csapnak majd össze a legjobb 16 közé kerülésért. A kvartettek harmadik helyezettjei átkerülnek a Konferencia-liga kieséses szakaszába – emlékeztetett az MTI.

LABDARÚGÁS, EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
A csoport
SC Freiburg (német)–Olimpiakosz (görög) 5–0 (4–0)
Topolya SC (szerbiai)–West Ham United (angol) 0–1 (0–0)
Az állás: 1. (és továbbjutott) Freiburg 12 pont (17–5), 2. (és továbbjutott) West Ham United 12 (8–4), 3. Olimpiakosz 4, 4. Topolya 1

Rovatok