Index Vakbarát Hírportál

A svájciak örvendeznek, hogy a magyarok Eb-csoportjába kerültek

2023. december 3., vasárnap 14:54

A német és a skót sajtó többnyire a két ország labdarúgó-válogatottjának Európa-bajnoki nyitómérkőzését emelte ki a jövő nyári németországi kontinenstorna Hamburgban rendezett csoportsorsolásának másnapján – írja az MTI.

A magyar válogatott az A csoportba, a házigazda németek, a skótok, valamint Svájc mellé került.

Németország

Bild:

Szerencsés csoport a hazai Eb-n. Ebből még mi is továbbjuthatunk! Németországnak Skócia, Magyarország és Svájc lesz az ellenfele. Julian Nagelsmann szövetségi kapitány együttese június 14-én Skócia ellen játssza az Európa-bajnokság nyitómérkőzését.

Frankfurter Allgemeine Zeitung:

„Ahogyan Julian Nagelsmann mondta a sorsolás után: három ellenfél, amely kihívást jelent a számunkra, de három olyan ellenfél, akit le akarunk győzni. Németország Skóciával, Magyarországgal és Svájccal játszik az A csoportban a hazai Európa-bajnokságon, a müncheni nyitómérkőzésen, június 14-én Skócia lesz a rivális.”

Süddeutsche Zeitung:

„A Német Labdarúgó-szövetség küldöttsége abban reménykedhetett, hogy Nagelsmann együttese olyan ellenfeleket kap majd, amelyekkel szemben versenyképes lehet. A csúcspont a müncheni nyitómeccs lesz, amelyre több ezer skót drukker érkezik majd.”

Svájc

Tages Anzeiger:

Szerencsére! Ez volt az első gondolat, amikor Brian Laudrup szombaton 18 óra 46 perckor az A csoportba sorsolta Svájcot. Ellenfelünk Németország, Magyarország és Skócia lesz. Annak ellenére, hogy Svájc gyengén áll a világranglistán, a kvalitásai alapján még mindig a második legerősebb válogatott ebben a csoportban.

Neue Zürcher Zeitung:

„Németország, Magyarország és Skócia lesz Svájc Európa-bajnoki ellenfele. A csalódást keltő selejtező után Murat Yakin szövetségi kapitánynak és csapatának a kontinenstornán kell eloszlatnia minden kétséget.”

Skócia

The Scottish Sun:

„Évtizedek elteltével húzták ki újra Skóciát egy nagy labdarúgótornán. A harmadik kalapba sorolt skótok pedig a házigazda németeket kapták ellenfélnek, akikkel majd a nyitómérkőzést játsszák június 14-én Münchenben. A csoportkörben még Magyarországgal és Svájccal találkozik Steve Clarke szövetségi kapitány csapata.”

The Herald:

„Az egész kontinens azt figyeli majd június 14-én, ahogy Steve Clarke tanítványai pályára lépnek az Európa-bajnokság nyitómeccsén a házigazda németek ellen. A csoportban riválisunk lesz még a selejtező G csoportját veretlenül megnyerő Magyarország, valamint a csak négy mérkőzésen diadalmaskodó, de valahogyan mégis csoportmásodikként Eb-résztvevővé váló Svájc. Rajtuk keresztül vezet az út Andy Robertson és csapattársai számára a nyolcaddöntős szerepléshez.”

A 2024-es Európa-bajnokság csoportjainak beosztása: 

Kik juthatnak ki a pótselejtezőn? 

Mikor és hol játszik a válogatott? 

A csoportbeosztás sorsolásának végeztével az is kiderült, hogy mikor és hol játssza mérkőzéseit a magyar válogatott. Marco Rossi csapatának első mérkőzése Svájc ellen lesz június 15-én Kölnben, a házigazda német válogatott ellen június 19-én Stuttgartban játszik a magyar csapat, majd a csoportkör zárásaként június 23-án Stuttgartban Skócia lesz az ellenfél. 

Az A csoport teljes programja:

1. forduló
június 14., München: Németország–Skócia
június 15., Köln: Magyarország–Svájc

2. forduló
június 19., Köln: Skócia–Svájc
június 19., Stuttgart: Németország–Magyarország

3. forduló
június 23., Frankfurt: Svájc–Németország
június 23., Stuttgart: Skócia–Magyarország

Ön szerint hogyan teljesít a magyar válogatott az A csoportban?

  • 21067
    Nem nyeri meg a csoportot, de magabiztosan továbbjut a második helyen!
  • 10490
    Nem végez az első két csapat között, de harmadik helyen továbbjut!
  • 7206
    Bravúros teljesítménnyel csoportelsőként végez!
  • 3232
    Harmadikként végez, és nem jut tovább a nyolcaddöntőbe!
  • 2551
    Csoportutolsóként esik ki a tornáról!

(Borítókép: Marco Rossi, a magyar, Murat Yakin, a svájci és Julian Nagelsmann, a német válogatott szövetségi kapitánya a 2024-es németországi labdarúgó-Európa-bajnokság csoportsorsolásán 2023. december 2-án. Fotó: Marvin Ibo Guengoer - GES Sportfoto / Getty Images Hungary)

Rovatok