Index Vakbarát Hírportál

Az Eb-nyögdécselés margójára: Jarvo 69 rém egyszerűen trollkodta meg a sorsolást

2023. december 3., vasárnap 11:58

Sikerült megtrollkodni a labdarúgó-Európa-bajnokság szombati sorsolását, egy brit csibész csínytevése miatt a világ nem a csoportbeosztásokról beszél, hanem a tévéközvetítés sajátos aláfestő „zenéjéről”, ami egy elnyújtott orgazmus hangjai formájában szórakoztatta a képernyők előtt izguló százmilliókat. A tettes egy Daniel Jarvis nevű youtuber, művésznevén Jarvo 69, aki ravasz trükkel érte el a frenetikus hatást.

A különös hangokat először akkor lehetett hallani a hamburgi Elbphilharmonie hatalmas báltermében, amikor David Silva, a világbajnok, illetve kétszeres Európa-bajnok spanyol sztárfutballista kihúzta Svájc nevét, és ezzel egyértelművé vált, hogy az alpesi ország is Magyarország ellenfele lesz az Európa-bajnokság A csoportjában

Az elnyújtott nyögdécselés félreismerhetetlenül egy orgazmus „kísérőzenéje” volt, amit az egész világon hallhattak a tévénézők, hiszen az Eb-sorsolás hivatalos feedjét vette át valamennyi tévéállomás, így az M4 Sport is.

Székely Dávid, a kommentátor meg is jegyezte, érdekes hangok szűrődnek be a háttérből. 

Eközben a Svájc nevét tartalmazó cédulát kihúzó Silva alig tudta visszafojtani röhögését. 

Aztán a sorshúzás folytatódott – miként a zenei aláfestés is. A nyögdécselés akkor volt hallható ismét, amikor Brian Laudrup, az 1992-es Európa-bajnok dán válogatott sztárja kihúzta Szerbia nevét. Becsületére legyen mondva a Bayern, a Milan és a Chelsea egykori klasszisának, hogy megállta nevetés nélkül, bár azért mosolyogva csóválta a fejét.

Giorgio Marchetti, a sorsolást levezető UEFA-főtitkárhelyettes meg is jegyezte:

Valamilyen hangokat lehet hallani a háttérben... de már nem, megszűntek!

Valóban, ám csak egy pillanatra, mert a továbbiakban is lehetett hallani a nyögdécselést. 

A BBC 2 stúdiójában Gary Lineker, a kommentátor nem is állta meg nevetés nélkül, ahogy a nézőtéren helyet foglaló szövetségi kapitányok és futballvezérek sem.

Aztán hamarosan fény derült a különös hangok eredetére. Daniel Jarvis, alias Jarvo 69, a hírhedt brit youtuber és bajkeverő elrejtett egy mobiltelefont az adást sugárzó tévéállomás stúdiójában, és mivel a mobil csengőhangja egy szerelmi aktust kísérő nyögdécselés volt, Jarvo valahányszor felhívta a telefont, mindannyiszor felhangzott a sajátos zene.

Márpedig Jarvo folyamatosan hívogatta a telefonját, miközben pukkadozott a röhögéstől, amit élőben közvetített a YouTube-csatornáján. 

Jarvónak nem ez az első csínytevése, korábban már berohant a játéktérre a tavalyi Real Madrid–Liverpool BL-döntőn, és több más tévéadást is meghekkelt. 

(Borítókép: Brian Laudrup segédkezik az Eb-csoportok sorsolásánál a hamburgi Elbphilharmonie-ban 2023. december 2-án. Fotó: Boris Streubel / UEFA / Getty Images)

Rovatok