Index Vakbarát Hírportál

Újabb kiábrándító pofon a Man. Unitednek, megint mattolták Ten Hag csapatát

2023. december 23., szombat 15:26 | aznap frissítve

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 18. fordulójában a West Ham United 2–0-ra legyőzte a Manchester United csapatát, ezzel pedig megelőzte riválisát a tabellán.

Mindkét csapat számára kulcsfontosságú volt a találkozó, mivel egyetlen pont választotta el egymástól a feleket a tabellán. A hazai pályán szereplő West Ham United kezdte aktívabban a mérkőzést, már az 5. percben Emerson puskázott el hatalmas lehetőséget, amikor senkitől sem zavartatva a tizenhatosról lőhetett, de a kapu jobb oldalába tartó labdát Onana bravúrral hárította. A folytatásban a Manchester United igyekezett magához ragadni a kezdeményezést, sok, rövid passzos játékkal operált, majd Alejandro Garnacho révén a bal szélen volt aktívabb támadásban. 

Az argentin – néhány héttel ezelőtt szépségdíjas gólt szerző – támadó a 39. percben futott be üres területre a kapu előterében, majd laposan lőtt kapura, de a próbálkozás elakadt az egyik védőben. Az ebből következő szögletből Jonny Evans előtt alakult ki lehetőség, a tizenhatosról lőhetett, de Areola a kapu bal alsó sarkába tartó labdát kipiszkálta. Az első félidőben ugyan közelebb járt a gólhoz a Manchester United, de találat egyik oldalon sem született. 

A folytatásban is Erik ten Hag csapata próbálta jobban érvényesíteni akaratát, Bruno Fernandes pedig fejjel vette célba a kaput, de a labda méterekkel elkerülte a célterületet. A helyzetei megvoltak a manchesterieknek, de azok különösebb gólveszélyt nem hordoztak magukban. Közelítve a rendes játékidő utolsó 30 percéhez, Jarrod Bowen előzte meg védőit, majd fejesével a kapu felső részét célozta meg, de próbálkozása Onana zsákmánya lett. 

A 68. percben viszont centiméterek hiányoztak ahhoz, hogy Luke Shaw bal szélről érkező centerezése eljusson Garnacho lábaihoz a kapu torkában, de Zouma az utolsó pillanatban közbeszólt, és kulcsfontosságú mentést bemutatva szögletre rúgta a labdát. Igaz, az ezt követő sarokrúgás már egyáltalán nem jelentett veszélyt a kapura. Nem úgy, mint néhány pillanattal később a másik oldalon Lucas Paquéta kiugratása, amellyel Bowent hozta játékba. 

A WEST HAM KÖZÉPPÁLYÁSA ELŐBB LEKEZELTE A LABDÁT, MAJD KÖZVETLEN KÖZELRŐL KAPURA IS TŰZTE AZT, AMELYBE MÉG ONANA BELEÉRT UGYAN, DE A KIPATTANÓT BOWEN A KAPUBA SODORTA, 1–0! 

Annak ellenére, hogy a vendégcsapat az egész mérkőzés alatt közelebb járt a gólhoz, a West Ham került előnybe. És ha egy üzlet beindul! Újra Paquéta volt az egyik főszereplő, a brazil játékos most Kudust ugratta ki, aki közvetlenül a tizenhatoson kívülről szerzett szépségdíjas gólt, a labda védhetetlenül csapódott a bal alsó sarokba, 2–0

A folytatásban több gól nem esett, így annak ellenére, hogy a mérkőzés kétharmadában a Manchester United járt közelebb a gólhoz, végül 6 perc alatt kétszer is a West Ham talált be. Ennek értelmében David Moyes csapata megelőzte manchesteri riválisát a tabellán. 

A játéknap további mérkőzésein a Kerkez Milost nélkülöző Bournemoth 3–2-re győzött a Nottingham otthonában, míg Rebbeca Welch történelmet írt első női játékvezetőként a Premier League-ben. A szombati mérkőzések közül kiemelkedik a Liverpool és Arsenal csatája, amelynek eseményeiről az Index percről percre frissülő közvetítésben számol be. 

ANGOL PREMIER LEAGUE, 18. FORDULÓ 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok