Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai Dominik kimaradt a Liverpool kezdőjéből

2023. december 26., kedd 17:38

Aligha ilyen karácsonyi ajándékot remélt Szoboszlai Dominik Liverpoolban: Jürgen Klopp vezetőedző az idényben először úgy döntött, nem nevezi az együttes magyar válogatott középpályását a kezdőcsapatába egy bajnokin. A Pool – magyar idő szerint – 18 óra 30 perckor az újonc Burnley otthonában lép pályára a Premier League kultikusnak számító Boxing Day-i fordulójában.

Megszakad(t) Szoboszlai Dominik nagy sorozata. Az előzetesen leadott nevezési lap alapján az eddigi 18 fordulóban egytől egyig a Liverpool kezdőcsapatába jelölt magyar középpályás a Burnley elleni idegenbeli bajnokit csak a kispadról kezdi. 

Jürgen Klopp menedzser az Alisson – Alexander-Arnold, Quansah, Van Dijk, J. Gomez – Elliott, Endo, Gravenberch – Szalah, Gakpo, Núnez tizenegynek szavazott bizalmat kezdőként. 

Szoboszlai a szezon eddigi részében az egyik legtöbbet foglalkoztatott liverpooli játékos volt, a bajnokságban 1502 percet töltött a pályán, míg az összes többi sorozatot is tekintve – Európa-liga és angol Ligakupa – 1749-nél jár. Mindkét mutatóban egyedül Mohamed Szalah előzi meg őt. 

Az elmúlt fordulókban többször írták róla az angol sajtóban, hogy ráférne némi extra pihenő, ugyanis teljesítménye visszaesett az idény elején látotthoz képest. Tény, hogy egy héttel ezelőtt, a West Ham United elleni Ligakupa-mérkőzésen fontos gólt szerzett, és a mezőny egyik legjobbja volt, az osztályzatai így is romló tendenciát mutattak az elmúlt hat-nyolc hétben. Legutóbb, az Arsenal elleni rangadón volt kezdő, azt a találkozót végig is játszotta, ám a brit sajtóban így sem volt jó visszhangja a teljesítményének, az osztályzatai hatos alatti átlagot hoztak. 

Most úgy tűnik, megkapja ezt a plusz pihenőidőt a kispadon – más kérdés, hogy korábbi nyilatkozatai alapján aligha ilyen „ajándékot” szeretett volna december 26-ára. 

Frissítés, 20:28: A találkozót végül 2–0-ra megnyerte a Liverpool, Szoboszlai pedig az 57. percben szállt be csereként, így a 19. bajnokiján is bizonyítási lehetőséget kapott a 19-szeres angol bajnoknál. A mérkőzésről bővebben itt írtunk!

(Borítókép: Joe Prior/Visionhaus via Getty Images)

Rovatok