Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai Dominik újabb bombagólt szerzett a Liverpoolban

2023. december 20., szerda 21:40

Megint gólt szerzett a Liverpool labdarúgócsapatában Szoboszlai Dominik. A magyar válogatott csapatkapitánya klubja szerda esti Ligakupa-mérkőzésén örvendeztette meg az Anfield közönségét.

Szerda este játszott a Liverpool a West Ham United ellen az angol labdarúgó–Ligakupa (EFL Cup) negyeddöntőjében. Az Anfielden rendezett mérkőzésen Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott csapatkapitánya is a kezdőcsapatban kapott helyet.

A legutóbbi, Manchester United elleni (0–0) bajnoki után több negatív értékelést is kapó 23 éves középpályás pedig csattanós választ adott a kritikusainak:

a 28. percben Jarell Quansah labdaszerzését követően ugyanis mintegy 25 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot, amivel megszerezte a vezetést Jürgen Klopp együttesének.

Szoboszlai mellett Curtis Jones duplázott a mérkőzésén, rajtuk kívül Mohamed Szalah és Cody Gakpo is felavatták a West Ham kapusát, így a Vörösök 5–1-es győzelmüknek köszönhetően bejutottak a sorozat elődöntőjébe. A Liverpool a legjobb négy között a Fulham ellenfele lesz.

Szoboszlai Dominiknak ez volt a negyedik találata az idei szezonban a Liverpool mezében: legutóbb a Sheffield United ellen vette be a kaput a Premier League-ben, ahol így már két gólnál jár. A Ligakupában pedig a Leicester City ellen bikázott a hálóba.

(Borítókép: Szoboszlai Dominik a Liverpool–West Ham United-mérkőzésen 2023. december 20-án. Fotó: John Powell / Getty Images Hungary)

Rovatok