Index Vakbarát Hírportál

Újabb kiábrándító pofon, a Nottingham otthonában is kikapott a Man. United

2023. december 30., szombat 20:49 | aznap frissítve

Az angol labdarúgó-élvonal (Premier League) 20. fordulójában a Manchester United vereséget szenvedett a Nottingham Forest otthonában. Erik ten Hag csapata szezonbeli kilencedik vereségét könyvelte el, ezzel pedig továbbra is a tabella 7. helyén áll.

Azok után, hogy a Boxing Dayen a Manchester United 0–2-es félidőt követően három gólt szerzett, és nyert az Aston Villa ellen, joggal reménykedhettek a „vörös ördögök” szurkolói egy újabb sikerben – ezúttal a Notthingam otthonában. Az első játékrészben a tabella alsóházába tartozó Forest próbálkozott sokkal több kapura lövéssel, de egyszer sem találta el a United kapuját. Nem úgy, mint a vendégcsapat, amely egyetlen próbálkozásából célt talált, de abból sem született gól, így gól nélküli állással fordultak a felek. 

A szünet után felgyorsultak az események, előbb a United kapuja előtt alakult ki veszélyes szituáció, a büntető is elképzelhető volt, de a játékvezető jelezte: nem történt semmi, mehet tovább a játék. Az 56. percben Diogo Dalot indult meg a kapu felé, majd a tizenhatosról csavarta el a labdát, de pechjére csak a jobb kapufát találta el. Nem úgy, mint a másik oldalon Nicolas Dominguez, aki Gonzalo Montiel passzát kezelte le, felnézett, majd a tizenhatosról bődületes erejű lövést küldött a kapu bal oldalába, 1–0. 

A 78. percben viszont érkezett a válasz, Alejandro Garnacho készített tökéletes ütemben Marcus Rashford elé, akinek nem volt nehéz dolga, szépen lőtte ki a kapu jobb alsó sarkát. Nem volt sokáig döntetlen az állás, Anthony Elanga ugratta ki csapattársát, Morgan Gibbs-White pedig a tizenhatosról a kapu jobb oldalába lőtt, megszerezve ezzel a győzelmet jelentő gólt. 

A Nottingham azok után, hogy néhány nappal ezelőtt bravúrgyőzelmet aratott a Newcastle otthonában, újra begyűjtötte a három pontot, míg a United újabb kellemetlen pofonba szaladt bele. Erik ten Hag pozícióját illetően pedig a helyzet már nemcsak meleg, hanem egyenesen tűzforró. 

A játéknap korábbi mérkőzésein a Manchester City magabiztosan, 2–0-ra győzte le az újonc Sheffieldet, míg a Chelsea megizzadt a Luton Town otthonában. 

Premier League, 20. forduló

Vasárnap játsszák:

Hétfőn játsszák:

Kedden játsszák:

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok