Index Vakbarát Hírportál

Miközben sok sztár olajra lépne a szaúdi ligából, egy másik hosszabbított

2024. január 19., péntek 12:07

A szaúdi al-Etifak labdarúgócsapata két évvel, 2027-ig meghosszabbította Steven Gerrard vezetőedző szerződését – olvasható a klub közösségi oldalán.

A Liverpool legendás középpályása Jordan Hendersonhoz hasonlóan 2023 júniusában érkezett a Közel-Keletre, de korábbi csapattársával ellentétben a 43 éves szakember jól érzi magát Szaúd-Arábiában, és további három évig még biztosan marad.

Gerrard 2016 nyarán jelentette be visszavonulását, de utána is a Liverpool kötelékében maradt. Először az utánpótlásban edzősködött, majd a skót első osztályban érdekelt Rangers együttesét irányította.

A skótoktól az Aston Villához került, amelynél 40 mérkőzésen ült a kispadon. Birminghamben a rosszul sikerült bajnoki rajtot követően váltak meg tőle – a 2022–2023-as szezon első 12 PL-meccsén csak kétszer nyert –, a szaúdi ligába pár hónapos kihagyást követően szerződött el.

A szaúdi klub vezetősége annak ellenére hosszabbított a 114-szeres angol válogatott játékossal, hogy csapata 2023 októberében nyert utoljára mérkőzést, azóta pedig négyszer maradt alul, és ötször játszott döntetlent. 

Az al-Etifak 19 mérkőzés után a 18 csapatos szaúdi élvonal nyolcadik helyén áll, három ponttal lemaradva a Karim Benzemát is – még – foglalkoztató al-Ittihadtól, és 28 pontos hátránnyal az éllovas al-Hilaltól, a sérült Neymar, valamint Malcom, Rúben Neves, Alekszandar Mitrovics, Szergej Milinkovics-Szavics, Kalidou Koulibaly és Bono csapatától.

Rovatok