Index Vakbarát Hírportál

A német sajtó szerint Szalai Attila Sallai Roland klubtársa lesz Freiburgban

2024. január 20., szombat 20:48

Ma még ellenfélként utazott Freiburgba, hamarosan a Sallai Rolandot is foglalkoztató együtteshez kerülhet Szalai Attila, a magyar válogatott védője.

A 26. életévét éppen szombaton betöltő futballista a nyáron 12,3 millió euróért igazolt a Fenerbahcétól a Hoffenheimhez, ahol azonban nem tudta megvetni a lábát, öt tétmérkőzésen összesen 334 játékperc jutott neki.

Rendkívül pechesen indította az idényt, hiszen a Freiburg ellen öngólt vétett – majd Sallai Roland is betalált a 2–1-es vendégsiker során –, hamarosan pedig a kezdőcsapatból is kikerült.

Legutóbb december nyolcadikán a Bochum ellen lépett pályára, azóta csak a kispadot koptatta, ahogyan szombaton Freiburgban is, ahol ismét Sallai Roland szerezte a győztes gólt (3–2).

Úgy fest ugyanakkor, hogy hamarosan már a klub játékosaként léphet a freiburgi pályára, a német átigazolási hírekben járatos Florian Plettenberg ugyanis arról számolt be, hogy a Hoffenheim magyarja kölcsönben Sallaiéknál folytatja pályafutását.

A „németek Fabrizio Romanója” úgy tudja, hogy vásárlási opció nélkül csatlakozik a Freiburghoz, és a szóbeli megállapodás már meg is született.

A közelgő Európa-bajnokság előtt mindenképpen jó hír lenne Marco Rossi szövetségi kapitánynak, ha védelmének egyik pillére folyamatosan játékban lenne.

(Borítókép: Markus Gilliar/Getty Images)

Rovatok