Index Vakbarát Hírportál

Perdöntő új bizonyíték: Vinícius Jr. a karjával ütötte be a Real Madrid második gólját

2024. január 22., hétfő 15:07

Borítékolható, hogy még jó ideig tematizálja a világ sportsajtóját a Real Madrid–Almería spanyol bajnoki labdarúgó-mérkőzés, egészen pontosan a példátlan módon három esetben alkalmazott VAR, amely mindháromszor a rekordbajnok fővárosiak javára hozott ítéletet. Most a Zona Blaugrana nevű, nyilvánvalóan a Barcelonával szimpatizáló blog előhozakodott egy perdöntőnek tűnő videóval, amely kétségbevonhatatlanul bizonyítja: Vinícius Jr. felkarjával, nem a vállával ütötte a Madrid egyenlítő gólját.

Az előzmények ismertek: a Real Madrid a La Liga 21. fordulójában 0–2-ről fordított 3–2-re a sereghajtó és nyeretlen Almería ellen. Hernández Maeso játékvezetőt három ízben is eredeti ítélete megváltoztatására ösztökélte a VAR-szoba főnöke, Hernández Hernández, és a bíró mindhárom alkalommal engedett a rábeszélésnek: a fővárosiak javára módosította ítéletét. 

Három sorsdöntő ítéletről beszélünk.

Természetesen óriási a felháborodás Spanyolország-szerte, de a világsajtó is nagy terjedelemben foglalkozik a példátlan esettel. Példátlan, ugyanis még sohasem fordult elő a spanyol bajnokságban, hogy három esetben VAR-ozzanak egy meccsen, és mindháromszor ugyanannak a csapatnak a javára változtassák meg az eredeti ítéletet. 

Mondanunk sem kell, hogy főleg Barcelonában kiáltanak csalást, hiszen Katalóniában a Real Madrid számít első számú közellenségnek.

Hétfő délelőtt a Zona Blaugrana nevű blog (az elnevezésből könnyen kitalálható, hogy a gránátvörös-kékekhez közel álló szurkolói termékről beszélünk) talált Vinícius Jr. egyenlítő góljáról egy olyan kameraállást, amely kétségbevonhatatlanul bizonyítja: nem a brazil csatár válláról, hanem a felkarjáról pattant a labda az Almería hálójába:

És még egy felvétel, azzal a szöveggel, hogy

„Szégyentelenek!”

Ezek után nem lehet csodálkozni, hogy beindult a mémgyár.

A San Marino Fútbol nevű honlap kirakott egy olyan képet, amelyen a miniország válogatottja a világbajnoki címét ünnepli, ezzel a képaláírással:

„Ez lenne, ha San Marinónak is úgy ítélkeznének a bírók, ahogy a Real Madridnak!”

Találó az El Chirincirco TV mémje is, amely arra utal, hogy a 99. percben rúgta a győztes gólt Dani Carvajal. A hosszabbítást így jelzik a Bernabéuban:

„Amíg gólt nem szerez a Real Madrid”.

Hasonló mondás Magyarországon is divatos volt a játszótereken, és bármilyen állástól függetlenül lehetett alkalmazni. Az pedig úgy szólt: győztes gólig játszunk. 

Rovatok