Index Vakbarát Hírportál

Nyilatkozott a világbajnok focista, Jürgen Klopp visszatérhet Németországba?

2024. január 29., hétfő 11:59

Manuel Neuer, a Bayern München labdarúgócsapatának német világbajnok kapusa szerint Jürgen Klopp egyértelműen esélyes a bajor együttes edzői posztjára, de azt is el tudja képzelni, hogy szövetségi kapitányként helyezkedjen el a jövőben.

A 37 éves hálóőr egy szurkolói találkozón megjegyezte, hogy a Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Liverpool jelenlegi vezetőedzője híres, tapasztalt, taktikai tudása is kiváló, éppen ezért elismert a szakmában.

„Mindenképpen potenciális jelölt lehet a Bayern Münchennél a későbbiekben” – mondta Neuer az 56 éves szakemberről, aki pénteken jelentette be, hogy csaknem kilenc év után a szezon végén távozik a Vörösöktől.

Ugyanakkor a korábban a Borussia Dortmund és a Mainz együttesét is irányító tréner kiemelte, hogy szeretne szünetet tartani és eltávolodni a labdarúgástól.

Neuer szerint Klopptól függ, hogy mikor veheti át a Bayern München irányítását, vagy bármelyik másik klasszis csapatét.

„Lehet, hogy már nem szeretne mindennapos munkát végezni, így azt is el tudom képzelni, hogy egy nap valamelyik válogatott szövetségi kapitánya legyen” – idézte az MTI a 117-szeres válogatott kapust.

Thomas Tuchelnek, a német bajnokság második helyén álló müncheni klub jelenlegi edzőjének – akinek Lőw Zsolt a másodedzője – 2025-ig szól a szerződése, míg Julian Nagelsmannak a nyáron a németországi Európa-bajnoksággal véget ér a megbízatása a német válogatottnál.

Rovatok