Index Vakbarát Hírportál

Nehezen magyarázható hír terjed Szoboszlai Dominikról

2024. február 4., vasárnap 08:53

Egy, a Liverpool szurkolói fórumain terjedő hír szerint meglehet, a magyar válogatott csapatkapitánya nem léphet pályára az Arsenal elleni, kulcsfontosságúnak ígérkező rangadón az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 23. fordulójában.

A The Anfield Talk nevű szurkolói X-csatorna (korábban: Twitter) posztjából indult pletykát a goal.com magyar nyelvű kiadása szúrta ki: a liverpooli ügyekben jól informált szurkolói oldal szerint a 23 éves magyar középpályás – eddig ismeretlen okból – nem utazott el a csapattal Londonba, így szinte biztosan kihagyja az Arsenal elleni rangadót.

Szoboszlai közel egy hónap kihagyás után, múlt hét vasárnap egy gólpasszal tért vissza a Norwich City ellen, hét közben pedig egy parádés gólt fejelt a Chelsea elleni rangadón.

A The Anfield Talk ugyanakkor megjegyzi, a hét második felében ugyan még kétséges volt a játéka, a jelek szerint ott lehet majd a pályán a Chelsea ellen a lábfején megsérült csatár, Darwin Núnez, valamint az idényben először bevethető spanyol klasszis, Thiago Alcantara is.

Az információ egészen váratlan, és érdemes is lehet fenntartásokkal kezelni annak fényében, hogy egy másik – ugyancsak rendre jól értesült – szurkolói portál, a This is Anfield szombat délutáni meccsbeharangozója szerint Szoboszlai az utazókeret tagja (sőt, a kezdőbe jelöli). A különböző felületeken – például a Getty Images archívumában elérhető fotók alapján – a pénteki edzést is végigcsinálta, sőt kifejezetten jó hangulatban volt a tréning alatt. Továbbá a klub hivatalos honlapja sem tesz említést a magyar válogatott csapatkapitányának esetleges hiányáról, pedig a sérült és az elmúlt napokban felépült játékosokat is mind részletesen sorra veszi, sőt egyikük-másikuk állapotáról még Jürgen Klopp megszólalásait is idézi.

Az elmúlt hetekben szenzációs teljesítményt nyújtó északír szárnyvédőt, Conor Bradleyt azonban valószínűleg nélkülözni lesz kénytelen Klopp, a 20 éves futballista szombaton veszítette el édesapját, a családi tragédia miatt pedig brit sajtóhírek szerint kihagyja a mérkőzést.

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában rendezett Arsenal–Liverpool-összecsapás magyar idő szerint 17 óra 30 perckor veszi kezdetét. A vendégek a tabella élén állnak 51 ponttal, az Arsenal 46-tal a harmadik. Decemberben az Anfield Roadon 0–0-ra végeztek egymással a Premier League-ben, néhány nappal később, az FA-kupában a Pool 2–0-ra tudott nyerni a vasárnapi mérkőzésnek is otthont adó Emiratesben.

FRISSÍTÉS, 12.57: Az Index úgy értesült, a középpályás kisebb lábsérülés miatt valóban nem utazhatott el csapattársaival Londonba. Pontos diagnózis még nincs, de szerencsés esetben néhány napon belül ismét bevethető lehet.

FRISSÍTÉS 2, 16.32: Az információk végül igaznak bizonyultak, Szoboszlai Dominik valóban hiányzik a Liverpool Arsenal elleni meccskeretéből. További részletek ITT!

(Borítókép: Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Rovatok